Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Politie-inval in Sluis vanwege handel met Rusland

Toegevoegd: 05-12-2023, 22.11 uur
Politie-inval in Sluis vanwege handel met Rusland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – In Sluis is er een huiszoeking gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar handel in technologie met Rusland.


Het Belgische nieuwsmedium VRT-Nieuws heeft vandaag in een nieuwsartikel gedeeld dat dit onderzoek is gestart op basis van informatie van de Amerikaanse overheid. Het onderzoek was gebaseerd op zogeheten ‘dual-usegoederen. Het gaat om zaken die zowel voor civiele als militaire toepassingen geschikt zijn, hierbij valt te denken aan microchips.

In zowel Nederland als België werden er invallen gedaan in privéwoningen en kantoren. Hierbij zijn in Nederland twee personen aangehouden, aldus VRT-news.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japa (6-12-2023 om 11:41)
Ze moeten gewoon eens ophouden met deze onzin. De gewone burgers van beide partijen zijn de pineut en alleen maar omdat "onze grote leiders" elkaar zo nodig moeten klieren en gallen, ego's tot aan in de hemel. Gooi er nog een dosis macht en geld bij en je hebt het recept voor een boel ellende. En van de geschiedenis leren doen ze al helemaal niet. Oorlog kent alleen maar verliezers. Kappen met dat oorlog's gedoe, beter nog, er niet mee beginnen....... (@R: het stemgedrag van de laatste verkiezingen laat toch iets anders zien)
r (6-12-2023 om 08:57)
@ ja-ja, dat kan zo zijn , maar dat is wel de reden waarom jij nog vrij rondloopt en je mening mag ventileren.
John (6-12-2023 om 08:11)
Heineken is ook pas weg uit Rusland. Tijdens de oorlog hebben ze o.a. soldaten voorzien van bier en uit de belasting wapens kunnen kopen. I.p.v. slopen hebben ze de Russische kas ruim 300 miljoen euro aan fabrieken weggeven voor een symbolische bedrag van 1 euro. Waarom geen "huisonderzoek" en boete bij hun.
Jimmy Hendriks (6-12-2023 om 07:12)
Goed dat ze hier ook werk van maken,. Degene die de Russen helpen, mogen wat mij betreft ook daar naar het front gestuurd worden. Scheelt ons weer belastingcenten en kunnen ze direct zelf zien aan wat voor hersenloze actie ze hebben meegeholpen.
Ja-Ja (6-12-2023 om 07:02)
O,O Wat zijn die Russen toch slecht. En wat zijn die Amerikanen toch goed. Dit is Cynisch bedoelt.U begrijpt me wel. U kunt jammer genoeg ook ,blindelings, npo en brussel kranten blijven geloven.
Cookie-instellingen beheren