Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Misstanden ontdekt bij integrale controles Sluis

Toegevoegd: 18-12-2023, 13.48 uur
Misstanden ontdekt bij integrale controles Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Bij integrale controles in de gemeente Sluis zijn de afgelopen tijd verschillende misstanden geconstateerd. Bij de bedrijven waarbij iets niet in orde was, zal op een later moment een hercontrole plaatsvinden.


De gemeente Sluis controleerde samen met onder meer de arbeidsinspectie, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), de Belastingdienst en de brandweer. De controles waren met name gericht op het opsporen van arbeidsuitbuiting en het controleren van de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid en milieu- en vergunningen.

Tijdens de controles werden in totaal zeven bedrijven gecontroleerd. Volgens de gemeente Sluis werden diverse misstanden aangetroffen. Het ging onder meer om overtredingen van de (milieu)vergunningsvoorwaarden, de belastingwet en de arbeidstijdenwet. "De betrokken bedrijven krijgen de tijd om de misstanden te herstellen en hercontrole zal volgen", aldus een woordvoerder van de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Polletiek (18-12-2023 om 23:14)
Wordt het geen tijd om eens openbaar te maken wat deze niet politie opsporingsambtenaren wel of niet mogen ? o.a. Jurisdictie en andere zaken,?
Graap Deeghoorn (18-12-2023 om 18:07)
Dat is niet zo mooi natuurlijk. Hopelijk zijn de zaken weer snel op orde. Anders denk ik wel twee keer na, voor ik deze zomer weer met mijn gezin kom genieten in Sluis.
Cookie-instellingen beheren