Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Rookontwikkeling op Belgische loodsboot Breskens

Toegevoegd: 19-12-2023, 12.25 uur - Update: 19-12-2023, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Verschillende brandweerploegen zijn dinsdagochtend uitgerukt nadat rookontwikkeling was waargenomen op een Belgische loodsboot die voor onderhoud op de kade bij de Middenhavendam in Breskens stond.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd rond 10.50 uur gemeld dat brand was uitgebroken in de machinekamer van de 20 meter lange loodsboot 'Honte'. De brandweer vroeg onder meer een Cobra-blussysteem ter plekke. Dit om eventueel van buitenaf de boot te kunnen doorboren om zo te kunnen blussen. De inzet van dit systeem bleek niet nodig.

Nadat een verkenning was uitgevoerd en de boot was opengemaakt en geventileerd, werd niets ontdekt dat in brand had gestaan. Nadat de rook was opgetrokken, werd ook niet direct duidelijk wat de rookontwikkeling had veroorzaakt. Volgens de VRZ bleek later dat door kortsluiting was brand ontstaan in de bekabeling van de boot en dat dit de rookontwikkeling had veroorzaakt. De brand was vrij snel uit doordat de stroom uitgeschakeld werd”, aldus de Veiligheidsregio.

Rond 13.10 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. 


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren