Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Samenscholingsverbod in Krabbendijke

Toegevoegd: 30-12-2023, 17.00 uur - Update: 30-12-2023, 20.33 uur
Samenscholingsverbod in Krabbendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Naar aanleiding van 'ernstige wanordelijkheden' heeft de burgemeester van de gemeente Reimerswaal een samenscholingsverbod ingesteld in bepaalde gebieden in Krabbendijke.


In de officiële publicatie van de gemeente is te lezen dat sprake was van het afsteken van (illegaal) vuurwerk, vandalisme, brandstichting en het crossen met gemotoriseerde voertuigen. Volgens de gemeente is er een gevaarlijke situatie ontstaan waarbij de veiligheid en het welzijn van mensen en zaken wordt bedreigd. Geldende maatregelen ter handhaving van de openbare orde hebben niet tot beëindiging van de wanordelijkheden geleid, zo valt te lezen.

Het verbod tot samenscholing geldt op basis van artikel 2:1 van de APV van zaterdag 30 december 2023 14.00 uur tot en met zondag 31 december 23.00 uur. Onder een samenscholing wordt in dit geval een situatie verstaan waarbij drie of meer personen bijeenkomen en op nadrukkelijk bevel van de politie niet uiteengaan.

Het verbod geldt onder meer in (gedeelten van) de straten Johan Willem Frisostraat, Dorpsstraat, Noordweg, Nieulandestraat, Scoudestraat, Poststraat, Hinkelingestraat en Aalbessestraat alsmede het gebied dat onder meer (gedeelte van) de Westelijke Parallelweg.

Brandjes
In Krabbendijke woedde de afgelopen dagen meerdere keren brand. Vrijdagavond werd de brandweer ingezet voor een buitenbrand bij de Dorpsstraat. Donderdag gebeurde dat bij het Kerseplein. Zaterdagmiddag woedde ook brand maar toen werd de brandweer niet ingezet.

Een overzicht van alle P2000-brandweeralarmeringen tijdens de jaarwisseling vind je op P2000Zeeland.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (2-1-2024 om 23:53)
als je die zogenaamde "feestvierders" overal bezig zag met het gooien naar hulpverleners moeten de agenten volmacht krijgen om de lange lat er over te leggen en dat tuig--want dat IS het--totaal lens te slaan. en dan niet worden aangeklaagd wegens buitensporig geweld. dat illegale vuurwerk is hetzelfde als een handgranaat. en de politiek is TE laf om een verbod op consumentenvuurwerk in te voeren.
Inwoner (31-12-2023 om 13:22)
85% van de gasten die lopen te klooien komt ui omliggende dorpen.is toch geweldig om dat in Krabbendijke te doen. Worden we tenminste niet herkend als we wat can een ander molesteren.
Anoniem (31-12-2023 om 13:11)
BELACHELIJK zo'n samscholingsverbod. Helpt toch niet,en laat het toch. Het is tenslotte de domme fout van de gemeente reimerswaal zelf. Postbussen,en pinautomaten worden dicht gemaakt en een glasbak laten ze open!! EEN BEETJE DOM GEMEENTE REIMERSWAAL.
Mijn mening (30-12-2023 om 21:51)
Je zus. In krabmedijken zitten ze zondag voor het grootste deel in de tempel. Die overblijven gewoon met de lange lat er overheen, klappen en plathouden.
De Zeeuw (30-12-2023 om 21:46)
Morgen Zondag, de dag van bezinning. Helaas valt oudjaar dit jaar op zondag. Blijkbaar reden om je een dag eerder walgelijk te gaan misdragen. Wat doe je nu morgen? Hoe voel je je nu morgen? Ik denk dat ze daarboven echt niet alleen naar die ene dag kijken..
nn (30-12-2023 om 21:40)
De mensen komen overal vandaan om rottigheid uit te voeren in Krabbendijke idd word het jaar erger. en maar spullen vernielen ,nu ook de glasbakken vernietigt,en wie draaid er voor de kosten op???
Cookie-instellingen beheren