Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oponthoud door boerenblokkades bij grensovergangen

Toegevoegd: 06-02-2024, 11.16 uur - Update: 06-02-2024, 19.31 uur
Oponthoud door boerenblokkades bij grensovergangen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verkeer dat de grens over wil bij Sint Anna Ter Muiden (Sluis) of Westdorpe, moesten dinsdag rekening houden met oponthoud. Boeren die net over de grens in België demonstreren, zorgden namelijk voor verkeershinder.


De provincie Zeeland waarschuwde rond 11.35 uur voor hinder op zowel de N253 als de N62. De wegblokkades vonden niet plaats op de genoemde wegen zelf, maar op de Belgische delen ervan: respectievelijk de N376 bij het plaatsje Schapenbrug en de N423 bij Zelzate. Boeren demonstreerden hier, net als op andere plekken in binnen- en buitenland, tegen de EU-regels.

Nadat rond 13.15 uur een bermbrandje was geblust bij de grensovergang bij de N62, werd de blokkade opgeheven en kon het verkeer hier weer passeren. De blokkade op de N376 bij Schapenbrug werd rond 19.30 uur opgeheven, zo heeft de provincie bekendgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (6-2-2024 om 12:06)
Wordt hoog tijd dat er ingegrepen gaat worden bij dit soort verwerpelijke acties. Demonstratierecht is er maar niet een reden om te vernielen, brand te stichten, gevaarlijke stoffen als asbest te dumpen en politiemedewerkers aanvallen. De boeren hebben momenteel niets beters te doen. Een boer klaagt maar 3 keer; het is het te nat, het is te droog of zijn nieuwe Mercedes van 150.000 euro wordt niet op tijd geleverd! Kappen met deze zinloze protesten. Mensen die er niets mee te maken hebben worden er de dupe van.
Vlissingse (6-2-2024 om 11:45)
Word tijd dat ze is gaan luisteren naar de boeren Zonder boeren geen eten
Cookie-instellingen beheren