Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

E-step in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 15-02-2024, 23.06 uur - Update: 16-02-2024, 10.50 uur
De E-step is in beslag genomen.
De E-step is in beslag genomen.
© Foto: Politie Basisteam Zeeuws-Vlaanderen
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – Agenten van het politie basisteam Zeeuws-Vlaanderen hebben donderdag een e-step in beslag genomen. De bestuurder heeft ook een bekeuring gekregen.


De dienders zagen donderdagavond de bestuurder met een elektrische step rijden op de openbare weg. Hierop heeft de bestuurder een stopteken gekregen. Bij controle naar de betrokkene bleek dat de bestuurder al in het politiesysteem stond. De bestuurder was al eerder gewaarschuwd dat hij niet met het voertuig op de openbare weg mocht rijden. De volgende keer dat hij betrapt zou worden, zou de e-step in beslag worden genomen, zo was hem verteld.

Vanwege deze notitie heeft de politie de betrokkene een proces-verbaal aangezegd en is de e-step in beslag genomen. De e-step zal behandeld worden als 'onttrokken aan het verkeer' en de Officier van Justitie zal hier verder een beslissing over nemen, zo vertelt de politie.

Volgens de politie zijn niet alle e-steps goedgekeurd voor de openbare weg. "Controleer dus altijd eerst of het gaat om een goedgekeurde step en dat je al het papierwerk in orde hebt, alvorens je de openbare weg op gaat. Dit moet overigens bij elk voertuig waarmee je aan het openbaar verkeer wil meedoen. Zonder goedkeuring door de daarvoor bedoelde instanties kan je niet verzekerd de openbare weg op. Dit kan nadeel voor jou en ook zeker het overige verkeer opleveren", aldus de politie.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacob (16-2-2024 om 11:31)
@Kees je mag ermee op de openbare weg mits hij is goed gekeurd. Dus? even goed lezen svp.
Gewone burger ZEELAND (16-2-2024 om 10:35)
Dan ga ik toch even advocaat van de duivel spelen...Het lijkt erop dat er hier meer sprake is van repressie dan van preventie en educatie. is het in beslag nemen van een e-step en het opleggen van een boete de meest effectieve manier om dit probleem aan te pakken? Kijk ook naar de elektrische fiets bijvoorbeeld, kun je zeker 30 mee gaan en is compleet legaal. Zitten ook veel oudere mensen op, verlaagd reactievermogen.... hoor je niemand over. en dan is zo een stepje een groot probleem die max 25 kan ( in realiteit halen ze net de 22 door wind, weg etc. ) Ze zijn ook vaak voorzien van ABS remsysteem... Ik vind het nogal wat hoor, gebruikers hiermee gaan beboeten en de step innemen.
fietser (16-2-2024 om 10:09)
@Kees100 niet in de hele EU er zijn meer landen, waar ze in de ban zijn voor jonger dan 16 jaar en moeten voldoen aan regels. In veel landen zie je ze wel, maar men vind ze vervelend net als muggen op je huid. Levensgevaarlijk en ze scheren door winkelgebied, mogen niet op trottoirs en doen het toch. Weinigen zijn goedgekeurd en mogen dus alleen op privéterrein, de boete is hoog en je bent de step kwijt. Al jonge kinderen met 2 erop zien rijden. Onverstandig. Gelukkig zie ik ze steeds minder.
Sjaak (16-2-2024 om 08:32)
TOP actie. Ook eens gaan kijken in Winkelcentrum Zuidpolder en de Noordstraat. Daar heb je binnen 5 minuten prijs. (Vele fietsers) Weg met die dingen.
Kees100 (16-2-2024 om 07:16)
leve de EEG in heel europa mag je rijden met een e-step maar hier niet. wat een goede daad , beste maar vernietigen zo dat er zeker niemand meer op dit gevaarlijke ding kan rijden.
p (16-2-2024 om 06:50)
Door de shredder met dat ding!!!
Cookie-instellingen beheren