Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hybride auto in brand bij woning 's-Heer Arendskerke

Toegevoegd: 25-04-2024, 00.44 uur - Update: 25-04-2024, 19.31 uur
Door: Eugène Harthoorn

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag ingezet nadat in ’s-Heer Arendskerke brand was ontstaan in een hybride personenauto. De brandweer schaalde op naar middelbrand.


Meerdere brandweerlieden werden kort na middernacht met spoed opgeroepen nadat was ontdekt dat voor een woning aan de de Nieuwe Kraaijertsedijk een auto in brand stond. Door onbekende oorzaak had een plug-in-hybride auto vlam gevat. Omdat de auto dichtbij de woning stond, werd er opgeschaald naar een middelbrand, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Uitbreiding naar de woning kon worden voorkomen. Wel is er brandschade aan de schutting en een tweede geparkeerd staand voertuig.

Omdat het accupakket bij de brand betrokken raakte, bleek het moeilijk om de brand te blussen. "Een brandende elektrische auto is lastiger te blussen dan een conventionele auto, vanwege de lithium-accu’s. Accucellen kunnen een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen. Hierdoor kan het lijken alsof de autobrand na het blussen is gedoofd, maar in werkelijkheid kan de brand later vanzelf weer oplaaien", zo vertelt de Veiligheidsregio.

Volgens de woordvoerder kan het kan tot wel 24 uur duren voordat alle cellen zijn afgekoeld en de kettingreactie is gestopt. Daarom was aanvankelijk het idee om de auto onder te dompelen in een speciale dompelcontainer, maar uiteindelijk is dit toch niet gebeurd. Autobedrijf Bek heeft het uitgebrande voertuig getakeld. Rond 02.15 uur kon de laatste brandweerwagen terugkeren naar de kazerne.

De politie onderzoekt hoe de brand precies is ontstaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Auto (25-4-2024 om 06:58)
@willem,een hybride auto vliegt niet gauw in brand.
willem (25-4-2024 om 02:47)
E en hybride kunnen spontaan vlamvatten. stel dat het bebeurd in een volle ondegrondse garage. of is het parkeren daar al verboden? zoniet--hoogste tijd dat te doen.
Cookie-instellingen beheren