Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 39 km

Ernstig ongeluk IJzendijke: Fietsers in botsing met tractor

Toegevoegd: 02-05-2024, 21.05 uur - Update: 03-05-2024, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Op de Vrijedijk bij IJzendijke, vlakbij de grens met België, heeft donderdagavond een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij een Belgische tractor en twee fietsers zijn betrokken. Dat meldt de politie.


Volgens de politie ontstond rond 20.00 uur een botsing tussen twee wielrenners en het landbouwvoertuig. Waardoor dat precies gebeurde, is nog onduidelijk. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Na de melding van het ongeluk werden naast de ambulancedienst en de politie ook de brandweer en een Belgische traumahelikopter opgeroepen. De slachtoffers zijn naar ziekenhuis gebracht, zo laat de politie weten.

De weg is ter plaatse afgesloten voor sporenonderzoek. Volgens de politie blijkt het ongeval op Belgisch grondgebied gebeurd te zijn. Daarom neemt de Belgische politie het onderzoek over.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel uit Philippine (7-5-2024 om 11:18)
Ik werd op mijn fiets bijna doodgereden door precies dezelfde traktor met zelfde sproeiinstallatie. Die kwam volgas aanknallen de bochten door en ging absoluut geen mm opzij, en had mij al van 200 meter afstand gezien maar bleef middenop en volgas rijden. Lokatie ; spoorstraat , 7 km van dit ongeval, enkele dagen eerder.
Fred (4-5-2024 om 08:24)
Uhmmm, als ik zo alle reactie ze s lees krijg ik toch wel een groot vraagteken boven mijn hoofd. Het lijkt wel of iedereen erbij is geweest, mensen oordeel niet te snel, laat de politie het onderzoek doen en dan nog weten alleen de betrokkenen het echte verhaal. Het is altijd sneu, dit soort aanrijdingen en als .
... (3-5-2024 om 19:46)
Makkelijk om weer gelijk de trekker de schuld te geven! Hij rijdt met apparatuur waar je enkel langzaam mee kan rijden. Hij is uiterst uit de kant gegaan zoals iedereen kan zien. Het is altijd de schuld van de trekkers, of wel slik, ofwel te zwaar geladen, ofwel op de telefoon... weet iedereen wel wat een enorme lullo's er tussen die coureurs zitten, ze doen maar een dot, rijden op de grote weg, blijven stoïcijns naast elkaar rijden en ze rijden veel te hard op deze weggetjes, ze denken dat ze de baas zijn. Als je vaak in de polder komt zie je dit bijna dagelijks. Dus die zijn gewoon uitgegleden en zo onder de wielen gekomen.
ger (3-5-2024 om 18:52)
je ziet die groepjes vaak alle verkeersregels aan hun laars lappen, niet alleen de fietsers ook alle andere weg gebruikers in groeps verband, gewoon accepeteren dat je dan wel eens iets overkomt.
fietser (3-5-2024 om 12:52)
Ken de weg en zoals je op de foto's ziet, Vlaamse betonweg en een bijna haakse bocht en dan komt een groep trimfietsers aangereden, een tractor met dergelijke aanhanger, kan daar gewoon al niet hard rijden, want die heeft geen zicht wat er van achter de bocht komt. De man treft geen blaam, die kon dit niet aan zien komen. Sterkte voor alle betrokkenen en hopende dat de slachtoffers er weer goed van herstellen.
Zeeuw1 (3-5-2024 om 11:08)
@Miriam, als je naar de foto's kijkt kan je zien dat de trekker echt wel aan de kant is gegaan. Aangezien de fiets nog onder het wiel ligt lijkt de trekker ook niet meer verplaatst te zijn na het ongeluk. Ik vind vind het nogal gevaarlijk van je dat je zo stellig naar de trekkerbestuurder wijst, terwijl er veel op wijst dat hij echt maximaal aan de kant is gegaan.
Cookie-instellingen beheren