Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Beveiligers en bodycams tegen incidenten zwembaden

Toegevoegd: 08-05-2024, 09.38 uur
Beveiligers en bodycams tegen incidenten zwembaden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Beveiligers, camerasystemen, bodycams en onder meer een e-ticketsysteem moeten ervoor zorgen dat vervelende incidenten in de openluchtzwembaden in de gemeente Terneuzen dit jaar uitblijven. 


Vorige zomer werd melding gemaakt van opstootjes, afval dat werd achtergelaten, kinderen die zonder toezicht rondliepen en mensen die voorbij de kassa's liepen zonder te betalen. De gemeente liet destijds weten dat onder meer mensen uit België voor problemen zorgden. In juli werd al ingegrepen door een identificatieplicht in te stellen en de baden alleen nog maar toegankelijk te maken voor inwoners van bepaalde gemeenten.

De gemeente wil nu de drukte beter monitoren en daarom wordt een e-ticketsysteem geïntroduceerd. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar via de website en niet langer aan de kassa bij het zwembad. Op drukke dagen zullen beveiligers worden ingezet. "Hierdoor kunnen de lifeguards zich richten op de veiligheid in het zwembad. De beveiligers bewaken het opvolgen van de huisregels op de ligweides", zo vertelt de gemeente.

In alle baden, behalve Zaamslag, zijn camerasystemen. Daarnaast mag het personeel in "situaties die spanningen kunnen geven" bodycams dragen. "Deze werken de-escalerend. Voordat zij deze daadwerkelijk aanzetten, lichten ze de betrokken gasten hierover in", aldus de gemeente.

De openluchtzwembaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen zijn de maanden juni, juli en augustus normaal geopend. Het openluchtzwembad in Koewacht opent in juni in de weekenden. Bij voldoende personeel en mooi weer ook op een of meerdere doordeweekse dagen. In juli en augustus is het bad normaal geopend. Het openluchtzwembad in Zaamslag opent in juni op zaterdagen. Bij voldoende personeel en mooi weer ook op een of meerdere doordeweekse dagen. In juli en augustus is het bad normaal geopend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (8-5-2024 om 13:36)
Diep droevig dt dit nodig is. Jammer dat de desbetreffende zaadcellen niet aan de pootjes van een vlieg zijn blijven hangen.
Beu (8-5-2024 om 10:54)
Beveiligers, bodycams, boa`s, alarminstallaties, stewards enz enz. Wat een zielig land, het land van symptoombestrijding en juridische dwalingen. Keihard aanpakken die ellende.
Cookie-instellingen beheren