Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Kapelle had nog nooit zoveel uitrukken

Toegevoegd: 16-12-2007, 17.53 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De brandweerploeg van Kapelle heeft in de nacht van zaterdag op zondag een record gehaald. De blusgroep voerde toen haar 61e uitruk van dit jaar uit. De groep werd rond 02.10 uur opgepiept voor een automatische brandmelding bij Van Marcke Chips BV aan de Handelsweg in Kapelle. Die melding bleek loos te zijn.

In 2003 haalde de groep net 60 uitrukken. De eerste twee jaar daarna (2004 en 2005) haalde men niet eens de 50 uitrukken. Dat lukte vorig jaar net wel. Toen moest de ploeg 52 keer uitrukken. Nu zit men dus over de 61 uitrukken. Wellicht wordt het totaal nog hoger want het jaar is immers nog niet voorbij. Zeker met de oudejaarsviering in zicht valt te verwachten dat dit aantal uitrukken nog wel iets zal stijgen.

Blij
De brandweer laat in een reactie weten zichzelf af te vragen of ze blij moet zijn met dit nieuwe 'record'. De spuitgasten worden immers niet alleen ingezet voor loze meldingen of kleine buitenbrandjes met noemenswaardige schade. Dit jaar moest de brandweer van Kapelle bijvoorbeeld meerdere keren uitrukken voor binnenbranden, ongelukken met beknelling en autobranden.

Zaterdagavond was voor de bemanning van de Kapelse tankautospuit 4742 overigens ook al een bijzondere avond. De brandweerlieden namen afscheid van hoofdbrandwacht Piet Wisse, wie wegens zijn 55e verjaardig met functioneel leeftijdsontslag gaat. Wisse was 29 jaar en 4 maanden betrokken bij de brandweer. Hij begon in 1978 bij de brandweer Kattendijke en was sinds 1987 vrijwilliger bij de brandweer van Kapelle.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren