Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 99 km

Man aangehouden na verduistering GSM

Toegevoegd: 22-03-2008, 16.19 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Afgelopen vrijdag vond een 42-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland een gsm op straat. 's Middags werd er op de gevonden telefoon gebeld.

De vinder nam op en aan de telefoon bleek de eigenaar van de gsm. (een jongen van 14 jaar oud, afkomstig uit Gouda) Hij wilde zijn verloren telefoon weer teurghebben. De vinder gaf zijn woonadres door en beide spraken een tijd af waarop de telefoon zou worden opgehaald.

De afspraak werd nagekomen, maar op het afgesproken tijdstip wilde de vinder de gsm ineens niet meer afgeven. Hij eiste vindersloon, dat zou ook afgesproken zijn. Omdat één van de dames (begeleidsters van de groep waar de 14-jarige mee op trektocht is) die de gsm op kwam halen nogal hardhandig naar binnen getrokken werd in de woning van de vinder en zij verder geen problemen wilden maken, is de politie van het voorval in kennis gesteld.

Die kwam ter plekke en heeft een bemiddelingspoging gedaan. Die mislukte. Op dat moment is er contact gelegd met de officier van justitie die de agenten de opdracht gaf de man aan te houden wegens verduistering van de gsm.

Hierna is nogmaals een bemiddelingspoging gedaan, maar de vinder wilde werkelijk geen kant op. De man is hierna, met toepassing van de nodige aangeleerde dwangmiddelen/aanhoudingstechnieken, ook daadwerkelijk aangehouden.

Hij is overgebracht naar het politiecellncomplex in Middelburg. De man heeft tijdens zijn vervoer naar het politiecellencomplex naar de agenten geschopt en heeft de rit verder op de vloer van de arrestantenbus doorgebracht. Vandaag worden nog diverse getuigen van het voorval gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren