Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser gewond bij ongeluk Oost Souburg

Toegevoegd: 07-04-2008, 21.21 uur
Fietser gewond bij ongeluk Oost Souburg
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Vlissingsestraat in Oost-Souburg is maandagavond een 16-jarige fietser uit Oost-Souburg gewond geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 19.55 uur op de kruising met de Zwartezeestraat. De 20-jarige Middelburgse automobilist reed in de richting van de watertoren toen de fietser vanaf de zijstraat de weg op draaide. Hij remde maar kon een botsing niet meer voorkomen.

De fietser vloog op de motorkap van de auto en kwam op de weg tot stilstand. De fiets lag een paar meter verder. De ambulancedienst heeft de gewonde ter plekke behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Hij klaagde over pijn in zijn nek en rug.

De politie heeft bij de automobilist een blaastest afgenomen. Deze was negatief. De bestuurder had dus niet gedronken. Om vast te stellen hoe hard de auto reed op het moment van het ongeluk werd ter plekke een uitgebreid technisch onderzoek gedaan.

De bestuurder van de auto verklaarde tegenover de politie dat hij de fietser niet goed kon zien omdat er een busje bij de kruising geparkeerd stond.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bewoner Vlissingsestraat (8-4-2008 om 10:04)
Straat is inderdaad onoverzichtelijk. En door auto's en motoren wordt er erg hard gereden. Helaas gebeurt het daar vaak dat de fietsers en brommers ook niet kijken en zo de weg oversteken, ook al hebben ze geen voorrang. Heb er ook weleens flink moeten remmen. Hoop dat het met de jongen goedkomt
C.J.Verkaart (8-4-2008 om 09:42)
Deze straat is inderdaad een gevaarlijke straat en zeker voor fietsers. Er kan makkelijk een een-richtingsverkeerstraat worden door alleen verkeer toe te laten Souburg uit, dus alleen richting watertoren. Souburg in kan via andere straten.
Stroo (8-4-2008 om 09:41)
Aan cyvat, indien autos niet aan 2kanten geparkeerd mogen staan creerd men een racebaan, trouwens veel te weinig parkeerplaatsen om dit mogelijk te maken 30kmzone enige optie, Bermweg en Spoorstraat wel ,waarom Vlisstraat niet?
Woonachtige Vlissingsestraat (8-4-2008 om 09:00)
Hoe lang moet het nog duren voordat dit een 30km zone wordt? Je houd je hart vast iedere keer dat een van de kinderen door deze straat moet fietsen.
Anoniem (7-4-2008 om 23:09)
Geachte Heer A.Cijvat ik ben het helemaal eens met uw standpunt! Volgende x als iemand de straat inrijdt. Verplicht een `SWA` invullen plus hoog risico vergunning.
Damion (7-4-2008 om 22:21)
Een gevaarlijke weg en heel onover zichtelijk. Het wordt pas verandert als er een dodelijk slachtoffer zou vallen kijk maar naar de stationbrug en treinovergang schroeweg staat nu een camera of 2 ;). Dat gemeentebestuur daar dan niet op let of wat :S
Cookie-instellingen beheren