Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse brand 't Snoepkot Heinkenszand

Toegevoegd: 23-05-2008, 23.57 uur
Forse brand 't Snoepkot Heinkenszand
Door: Brandweer Goes
HEINKENSZAND - De post Heinkenszand van de Borselse brandweer werd vrijdagavond kort voor 19.00 uur gealarmeerd nadat er meldingen waren binnen gekomen van een mogelijke binnenbrand in het pand van 't Snoepkot aan de Dorpsstraat.


De alarmering voor de post Heinkenszand werd op de voet gevolgd door een alarm voor de Goese autoladder. Weer enkele minuten later werd door de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland (GMZ) opgeschaald volgens de procedure 'middelbrand': de post 's-Heer Arendskerke van de Goese brandweer werd ook opgeroepen.

Binnenaanval gestaakt
Toen de eenheid uit Heinkenszand ter plaatse kwam bleek er inderdaad een binnenbrand in het pand te woeden. Deze brand hield zich vooral schuil in het plafond en de vloer tussen de 1e verdieping en de zolder van het winkelpand. Met enkele stralen hoge druk werd nog een binnenaanval uitgevoerd. Het vuur ontwikkelde zich echter zodanig dat deze binnenaanval gestaakt moest worden. De hitte op de 1e verdieping werd ondragelijk.

Gat in het dak
Vanaf dat moment werd alles in gereedheid gebracht om de brand van buitenaf te blussen. Er werd een raam ingeslagen om het vuur bereikbaar te maken. Daardoor ontwikkelde de brand zich in een kort tempo met zware rookontwikkeling tot gevolg. Toen de brand uitslaand dreigde te worden ontstond een gat in het dak. Toen kon uiteindelijk effectief geblust worden. Het vuur was slechts zeer kort uitslaand, maar doordat alle voorzorgsmaatregelen getroffen waren kon een fel uitslaande brand voorkomen worden. De ontwikkeling van de brand werd met een warmtebeeldcamera gevolgd.

Rookoverlast
Om 20.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Daarna begon de nablussing. Het nablussen gebeurde vanaf de autoladder van het Goese korps maar ook met enkele stralen hoge druk binnen in het pand. Over het schadebedrag en de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De wijk achter het brandende pand had gedurende de bestrijding van de brand last van de rook. De wind sloeg de rook namelijk neer.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren