Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 286 km

Fietser in botsing met trein Middelburg

Toegevoegd: 04-08-2008, 08.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is maandagmorgen een fietser aangereden door een trein. De vrouw bleef ongedeerd.
 
Rond 06.50 uur reed de trein van Vlissingen naar Amsterdam over de overgang bij de Schroeweg. Juist op dat moment stak een 47-jarige vrouw uit Oost-Souburg de overgang over, terwijl de lichten brandden en de bellen rinkelden.


De trein maakte een noodstop en de vrouw kon nog net op tijd achteruit stappen, zodat de locomotief alleen de voorkant van de fiets van de vrouw raakte. Wonder boven wonder hield de vrouw geen schrammetje over aan haar avontuur. Met haar fiets is het minder goed gesteld. Deze raakte zwaar vernield.
 

De vrouw verklaarde niet gehoord of gezien te hebben dat de overgang dicht was. Het treinverkeer tussen Goes en Vlissingen lag een tijdje stil, maar werd rond 08.15 uur weer hervat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Okee (4-8-2008 om 10:23)
Rect: doven moet zijn blinden uiteraard...
Ziol (4-8-2008 om 10:21)
Een trein hoor je pas als hij te dichtbij is. Goed kijken en niet blind vertrouwen op de lichten en bellen, techniek kan falen. Gelukkig is het goed afgelopen voor alle betrokkenen, machinist, conducteur, reizigers en betrokkene.
Okee (4-8-2008 om 10:08)
Je kan ook wachten tot het rode licht gedoofd is. Kan veel schelen. Zelfs iemand die kleurenblind is kan daar mee overweg. En voor doven rinkelt er een belletje. Maar de situatie daar kan veiliger als dit te ingewikkeld is.
Jan verdam (4-8-2008 om 09:45)
Deze keer dan goed afgelopen. Afgelopen jaar is hier nog een jonge moeder omgekomen. Wellicht zinvol dat men de situatie aldaar beter beveiligd.
Cookie-instellingen beheren