Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controles op fietsroutes scholieren

Toegevoegd: 16-09-2008, 13.25 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vanochtend controles uitgevoerd op de fietsroutes van Wolphaartsdijk en Kapelle naar Goes.

De controles werden uitgevoerd in het kader van het project 'Scholieren veilig naar school'. Aanleiding voor de controles zijn de diverse ruzies tussen scholieren op de twee routes vorig jaar.


Uit onderzoek bleek dat de ruzies met name ontstonden als grote groepen scholieren elkaar passeerden. Op de overwegend smalle fietspaden werd elkaar vaak geen ruimte gegund wat resulteerde in het nodige duw- en trekwerk en zelfs uitmondde in grote vechtpartijen.
 
 

Met het houden van controles hoopt de politie tussen scholieren tot een minimum te beperken. Ook wil zij het veiligheidsgevoel van scholieren verder vergroten. Bij het constateren van een conflict of verkeersgevaarlijk gedrag wordt tijdens de controles repressief opgetreden, dat wil zeggen dat overtreders een proces-verbaal krijgen.

Vanmorgen zijn tien bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van rode verkeerslichten en het niet voldoende rechts houden, waardoor anderen niet fatsoenlijk kunnen passeren. De Zeeuwse politie gaat vaker van dit soort controles uitvoeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (16-9-2008 om 23:14)
Inderdaad onopvallend controleren en vooral de groepen die aanstoot geven flink aanpakken en de jeugd die daarop reageert met rust laten!
Sjoerd (16-9-2008 om 17:43)
Je kan ook blijven zeuren... Goede actie!
Joost (16-9-2008 om 17:39)
Prima deze akties van de politie. Maar s.v.p. breidt dit uit naar alle fietsers, ook ouderen die geen richting aangeven, onnodig links gaan rijden, met volle tassen over de weg slingeren en ga zo maar voort.
Anoniem (16-9-2008 om 17:24)
Dit zou iedere dag door de politie gedaan moeten worden. Laatst gooiden de scholieren ook pollen gras en klei tegen de auto, toen ik hen passeerde op de Kapelseweg. Super dat er eindelijk controle is! de scholieren denken nl. dat de hele weg van hen is.
Mike (16-9-2008 om 17:06)
Aan uw reactie kan ik opmaken dat u zelf geen scooter rijd, en iedere dag langs die grote groepen fietsers moet rijden. Ik dus wel, en ze vertikken het gewoon bijna om opzij te gaan.
Dhr y.rouw (16-9-2008 om 16:54)
Ze zouden zich beter bezig houden met wat anders dan van die zielige kleine boetes uit delen mischien criminelen pakken dat een optie kan zijn ?
Cookie-instellingen beheren