Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra alcoholcontroles aan start nieuwe jaar

Toegevoegd: 08-01-2009, 22.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft deze week verscherpte controles uitgevoerd op alcoholgebruik in het verkeer. Hierbij zijn meerdere automobilisten betrapt.


De controles vonden niet alleen in de avond en nacht plaats. Ook overdag werden blaastesten afgenomen. In totaal ging het om ongeveer 1.700 gecontroleerde weggebruikers. Enkele van hen bleken te veel gedronken te hebben.

Zo werd op nieuwjaarsdag rond 19.40 uur een 45-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt. De man reed over de Rijksstraatweg in Bruinisse en had ruim 1,2 keer teveel gedronken. 
 
 
Omdat het voor de tweede keer in één jaar was dat de man betrapt werd op rijden onder invloed zal hij de Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA) moeten volgen.

In de nacht van zaterdag 3 januari op zondag 4 januari werd op de N251 in Eede een 53-jarige automobilist uit de gemeente Sluis gecontroleerd. Hij bleek ruim 3 maal teveel gedronken te hebben. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Ook de komende weken zal er nog extra aandacht zijn voor alcoholgebruik in het verkeer. Volgens de politie komt het door de vele nieuwjaarsrecepties vaker voor dan normaal dat mensen met net iets te veel alcohol op achter het stuur kruipen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drinker :p (9-1-2009 om 23:45)
Jah groot gelijk!!!!!!! Maar met dit weer smaken ze best goed or!!! Maar waarom deelt de politie geen BOB sleutelhangers meer uit?
Matthijs (9-1-2009 om 16:18)
Moest toch een paar keer met m'n ogen knipperen om te kijken of ik het wel goed gelezen had. EINDELIJK gaat de politie zich eens nuttig maken! Hopelijk houden ze het ook vol voor de rest van het jaar en de jaren die komen gaan.
Peer (9-1-2009 om 00:43)
Mist, gladheid , donker weer, en dan ook nog drinken......tja, hoe dom kan een mens zijn?
Cookie-instellingen beheren