Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging na ongeval met doorrijding

Toegevoegd: 18-01-2009, 23.38 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft zaterdag na een wilde achtervolging een 25-jarige automobilist aangehouden welke was doorgereden bij een aanrijding.


De man was ter hoogte van de verkeerslichten op de Van de Spiegelstraat in Goes achterop de auto van een 31-jarige Goesenaar gebotst. De Goesenaar moest remmen toen een auto voor hem plotseling afsloeg. De 25-jarige botste echter bovenop de Goesenaar.

Omdat deze laatste de schade aan de auto's wilde bekijken, reed hij naar de kant en gebaarde naar de veroorzaker dit ook te doen. In plaats van hem te volgen, draaide de 25-jarige man zijn auto en ging er met hoge snelheid vandoor.

De Goesenaar draaide daarop ook zijn auto en ging achter de onbekende automobilist aan om in ieder geval zijn kenteken te noteren. De Goesenaar had inmiddels de politie gebeld.

Er ontstond een achtervolging via de Ockenburg en de Buys Ballotlaan richting Kapelle. Tijdens de hele rit reed de 25-jarige automobilist met hoge snelheid. Ook haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit waardoor de overige weggebruikers in gevaar werden gebracht.

Aan het eind van de bebouwde kom kwam een grijze BMW hen tegemoet gereden. Doordat de vluchtende automobilist op de verkeerde weghelft reed, moest de bestuurder van de BMW de berm inrijden om een aanrijding te voorkomen.

De achtervolging ging hierna via de Viaductweg weer met hoge snelheid verder richting Vierwegen. Daar raakte de Goesenaar de doorrijder kwijt.

Agenten zagen de betreffende auto echter even later rijden ter hoogte van Heinkenszand. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet en kon de bestuurder worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de grijze BMW en wil deze horen als getuige. Hij/zij kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Waarom de 25-jarige op de vlucht sloeg is niet bekend gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van Souburg (19-1-2009 om 19:12)
De dader reed met hoge snelheid door de bebouwde kom achtervolgt door de 31 jarige Goesenaar die, om hem bij te houden ook zo snel moet hebben gereden. De dader praat ik niet goed maar de 31 jarige Goesenaar is ook niet goed bij zijn hoofd om met zo'n snelhied door de bebouwde kom te rijden.
Zoef (19-1-2009 om 13:00)
Rijbewijs in beslag nemen en nooit meer teruggeven (art.5), of verplichte door hemzelf te betalen cursus rijvaardigheid laten volgen, alle schade laten betalen.
)bestuurder( (19-1-2009 om 12:09)
Beste mensen oordeel niet te snel mischien paniek of schrik reactie, heb dit namelijk ook gehad en was 3 dagen torentijd en 10 maanden zonder rijbewijs en 1000 euro betalen ik was ook van schrik/paniek door gereden dus oordeel A.U.B niet te snel je weet niet wat er omging in hem toen het gebeurde..
Een bestuurder (19-1-2009 om 06:25)
Slimme, hij had er met wat blikschade en verzekeringswerk af kunnen komen. Nu heeft geen rijbewijs meer, een forse boete, blikschade, verzkeringswerk,een verblijf in Torentijd en belangrijker nog; zichzelf en andere in levensgevaar gebracht. Hij mag van geluk spreken dat het zo goed is afgelopen.
Frans (19-1-2009 om 00:24)
En toen zijn rijbewijs was ingevorderd kon hij waarschijnlijk gewoon naar huis toe gaan
JSK (18-1-2009 om 23:57)
Rijbewijs ingevorderd, mooi....en de rest van je leven op de fiets !!! ??? Waar gaat het toch heen in deze wereld ? Stel dat er nu nog meer brokken werden gemaakt met bijv. dodelijke afloop ? Nederland kennende...over 10 dagen heeft hij z'n rijbewijs weer terug en crosst weer vrolijk verder !
Cookie-instellingen beheren