Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Tholen gaat strooibeleid wijzigen

Toegevoegd: 23-01-2009, 20.31 uur
Tholen gaat strooibeleid wijzigen
Door: J.W. Kempeneers
THOLEN - De gemeente Tholen gaat wijzigingen aanbrengen in de uitvoering van de gladheidbestrijding. Vanaf 1 februari zal er meer preventief gestrooid gaan worden. Verder zal een urgentiebepaling ingesteld worden. Tot op heden werd alleen gestrooid nadat daadwerkelijk gladheid geconstateerd was.


Reden van de aanpassing van het strooibeleid zijn de gevaarlijke situaties die soms ontstaan als te laat gestrooid wordt. Door het instellen van een urgentiebepaling zullen belangrijke wegen voortaan als eerste gestrooid worden. Alle 50-kilometerwegen, alle fietspaden, bedrijventerreinen, aanrijdroutes nabij scholen en vertreklocaties van hulpverleningsvoertuigen hebben een eerste urgentie gekregen. Deze wegen en terreinen zullen in de toekomst voor het begin van de ochtendspits gestrooid worden.

Alle overige straten in de kernen van de gemeente Tholen hebben een tweede urgentie toegewezen gekregen. Deze straten zullen pas gestrooid worden indien sprake is van sneeuwval van enige betekenis of ijzel. Dit zal echter pas plaatsvinden nadat de eerste urgentiewegen zijn voorzien van pekel.

Het Thoolse college hoopt met de wijziging van het strooibeleid gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PR (24-1-2009 om 20:19)
Let op de gemeente strooit alleen binnen de bebouwde kom het fietspad langs de provinciale wegen vallen onder het beheer van de provincie
JW (23-1-2009 om 23:21)
@Tholenaar: Het zou inderdaad kunnen dat je dan strooiwagens ziet rijden, maar dan waarschijnlijk niet binnen de bebouwde kom. De wegen buiten de bebouwde kom worden door de provincie of het waterschap gestrooid.
Tholenaar (23-1-2009 om 21:50)
En toch zie ik heel wat strooiwagens rijden als het enkele graden boven nul is, en er neerslag valt. Dus ze strooien niet altijd als er gladheid is geconstateerd. Ze mogen wel beter hun best doen op fietspaden, want dat is beneden peil, maar dat gaat helemaal goed komen gelukkig.
John (23-1-2009 om 21:14)
Ik ben daar blij mee want als ik in de ochtend om 6:45 van Tholen op het fietspad naar Poortvliet rij voor mijn werk is het niet altijd goed gestrooid en dat is af en toe best gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren