Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Kraan belandt in gracht Zierikzee

Toegevoegd: 30-01-2009, 09.54 uur
Kraan belandt in gracht Zierikzee
Door: PZC
ZIERIKZEE - Brandweer en ambulance kwamen vrijdagochtend in Zierikzee in actie nadat een machinist met zijn kraan in de stadsgracht was gevallen.


De kraan werd gebruikt om de stadsgracht uit te baggeren. Door nog onbekende oorzaak raakte de kraan, die op een ponton stond, uit balans en kantelde de stadsgracht in.

De machinist wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en werd door toegesnelde omwonenden opgevangen. Of de man verwondingen aan zijn avontuur heeft overgehouden was vrijdagmorgen nog niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Han (30-1-2009 om 17:36)
Jammer van die kraan
Collega (30-1-2009 om 17:14)
Het was glad op het poton door de kou gelukkig is de machinist er zonder iets ernstig er van afgekomen wel erg geschrokken
Melissa wesdorp (30-1-2009 om 16:46)
ik zag het gebeuren toen de kraan om viel ik kreeg trannen in me ogen ikdacht dat die man overleden was maar ik wens die man veel sterkte en zijn vrouw groeten melissa wesdorp
Matthijs (30-1-2009 om 16:10)
Water is natuurlijk niet zo'n stabile ondergrond. en als je dan iets teveel gewicht opgraaft kan je makkelijk uit balans raken. Gelukkig kon de machinist zich zelf bevrijden uit het ijskoude water. Hij zal er wel een verkoudheid aan overhouden denk ik
Gravertje (30-1-2009 om 15:44)
Ik ben zelf kraanmachinist en weet uit ervaring, dat zo'n ponton soms erg kan wiebelen. Ik ben er ooka ltijd heel voorzichtig mee. Het kan altijd fout gaan.Gelukkig is dit goed afgelopen!
Dannitza (30-1-2009 om 14:59)
De machinist is in orde
Cookie-instellingen beheren