Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanvaringen bij sluizencomplexen

Toegevoegd: 18-02-2009, 17.48 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij de Krammersluis in Bruinisse en de Volkeraksluis in Willemstad (Nb) hebben maandagavond twee aanvaringen plaatsgevonden. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).


Rond 21.40 uur lagen een coaster en een binnenvaarttanker te wachten in de Noordervoorhaven. Tijdens het uitvaren van andere schepen kwamen de schepen met elkaar in botsing. De kop van de tanker raakte het achterschip van de coaster.

Volgens de Waterpolitie hebben de beide schippers verklaard niet te hebben gevaren. De bemanning van de tanker verklaarde dat de coaster achteruit kwam en hem raakte, de coaster zegt dat de tanker vooruit kwam en hem raakte. De schade was gering.


Een uur later naderde een leeg binnenvaartschip de Oostelijke voorhaven van de Krammersluizen. Door de regen was het zicht op dat moment beperkt. Op hetzelfde moment verlieten ook schepen de sluis. Een lege tanker verliet na een duwboot met twee geladen bakken de sluis en liep het duwstel in de voorhaven voorbij.

De situatie die daarbij ontstond was blijkbaar voor de schippers zo onoverzichtelijk dat het lege binnenvaartschip tegen de kop van de bakboordsbak van het duwstel voer. Hierbij werd de kop van het lege schip zwaar beschadigd. Op ongeveer 1 meter boven de waterlijn zat een flink gat. Nadat bleek dat het schip geen water maakte, meerde het af aan de noordzijde van de voorhaven. Het duwstel voer in overleg verder richting de Volkeraksluizen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren