Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe TAS vertraagd aangekomen op post Breskens

Toegevoegd: 30-12-2005, 13.11 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

BRESKENS - Twaalf aanstaande vaders hadden donderdagmiddag vrijgenomen van hun werk. De kraamkamer was schoongemaakt en opgeruimd. Nu nog wachten op de baby. Nou ja, op de nieuwe brandweerwagen voor Breskens. Maar het mocht niet zo zijn.

Al een aantal weken staat er op de site van de brandweer te lezen: ,,Baby born - dé’s ’n joenkie!“ De brandweerlieden zijn al maanden door het dolle heen en lijken zenuwachtiger dan echte aanstaande vaders. Ze zijn zelfs een aantal keren naar Winschoten gereisd om het verloop van de bouw te volgen.

Alleen, het werd een zware bevalling. Het weer zat bij de maidentrip van de wagen niet mee. Om vier uur werd de wagen in Breskens verwacht, maar toen kwam het bericht: ,,We zijn nog maar in Assen.“ Volgens de laatste berichten moest de auto omstreeks 22 uur de tunnel passeren. De tractatie van beschuit met muisjes moest een dag worden uitgesteld.

,,Geen echt probleem“, relativeert Hans Jongman van de brandweer Breskens. ,,Dat is toch onze wekelijkse oefenavond. Maar wel jammer dat het vandaag zo tegenliep.“ Vanavond worden de beschuitjes alsnog uitgedeeld. De nieuwe wagen voor het korps Breskens is gebouwd bij de firma Ziegler. Hier worden binnenkort ook de nieuwe brandweerwagens voor de korpsen Terneuzen, Zaamslag en Zuiddorpe afgebouwd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren