Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 48 km

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand Yerseke

Toegevoegd: 30-12-2005, 20.41 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

YERSEKE - De brandweer is vanavond ingezet voor een brand in Yerseke.

Rond half zeven werd gemeld dat er brand woedde in een schoorsteen van een woning aan de Molendijk in het Zuid-Bevelandse vissersdorp. Daarop werd de tankautospuit 4748 van de post Yerseke gealarmeerd. Toen deze zich in-meldde werd direct gevraagd om de assistentie van een ladderwagen.

Hierop alarmeerden de centralisten van de alarmcentrale de ladderwagen 4750 van het Goese brandweerkorps. De bevelvoerder van de Yersekese tankauto-spuit vroeg de ladderwagen overigens ter plaatse in verband met de omvang van het pand en de slechte weersomstandigheden.

Ter plaatse bleek dat de brand al geblust was. Voor de zekerheid werd de ladderwagen verzocht toch even een kijkje te komen nemen. Het redvoertuig reed daarop onder prioriteit twee door naar het brandadres. In afwachting van de komst van de brandweerlieden uit Goes startten de brandweerlieden uit Yerseke met het leegmaken van de open haard.

Ondertussen hebben de brandweerlieden van de post Yerseke overigens ook nog een kleine hulpverlening verricht. Slechts enkele meters van het brandadres was een bestelbus van de dijk gegleden. Vier brandweerlieden verleenden daarop assistentie aan bergingsbedrijf van Hoek, het bedrijf dat de auto kwam bergen. 

Met behulp van de ladderwagen is de schoorsteen geïnspecteerd. Na de inspectie hebben de brandweerlieden de schoorsteen geveegd. Daarna konden de brand-weervoertuigen weer terugkeren naar de kazernes. Bij de brand is overigens geen schade ontstaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren