Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wapens gevonden bij controle op scholen

Toegevoegd: 15-12-2009, 18.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vandaag in totaal 400 scholieren en zo'n 650 kluisjes op scholen gecontroleerd in het kader van de actie 'Middelburg Leert Wapenvrij'.


De controle vond tussen 9.00 en 14.00 uur plaats. De leerlingen en de kluisjes werden door eigen medewerkers van de scholen gecontroleerd. De politie was bij deze controles aanwezig om bij verboden wapenbezit te kunnen optreden.

Bij controles van de jassen en tassen werden twee messen gevonden. Het ging volgens de politie niet om verboden wapens, maar wel om wapens die op school niet gewenst zijn. De leerlingen hebben het zakmes en het opbouwbare mes bij de school ingeleverd.

De schoolleidingen waren zeer te spreken over de controles. Ook leerlingen zagen het nut van deze controles in en werkten allemaal mee. Deze controles zullen in de toekomst zeker herhaald worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (16-12-2009 om 01:14)
Gezien de niet aanwezige "vangst" lijkt mij een herhaling van de inbreuk op de privacy van zoveel individuen niet te maatstaven. Ook de inzet van de politie lijkt hier zinloos, de school kan namelijk ook gewoon zelf aangifte doen indien dat nodig blijkt te zijn.
Old school snelbinder (16-12-2009 om 00:09)
Wapencontroles op scholen. Het zou niet nodig moeten wezen.. Maar een klein mesje is als fietsende scholier is toch zeker te weten geen onnodige luxe als je snelbinder tussen je spaken komt of ed
Ron (15-12-2009 om 23:39)
1* Goede aktie natuurlijk, verboden wapens horen niet op school maar wat is nog wel toelaatbaar? zakmesje om appel te schillen ook niet? Zolang ze niet onder de wapenwet vallen zullen hier de schoolregels op aangepast moeten zijn of worden.
Ron (15-12-2009 om 23:38)
*2 Kuisjes worden gehuurd door leerling/ouders en zomaar controleren is inbreuk op de privacy. Alleen bij verdenking van, mag volgens mij op lijf en leden (ook kluis) gecontroleerd worden door de doorvoor bevoegde instantie (politie dus) of heb ik iets gemist in de laatste wettelijke bepalingen?
Pieter (15-12-2009 om 21:39)
Goeie actie politie en scholen! Goed om te horen dat er maar een paar jongeren met messen op de scholen rond zwerven. Al blijft het wel raar dat niet ieder mes op school strafbaar is.
Tinus Truffel (15-12-2009 om 21:22)
Goed gewerkt, nu de rest van Zeeland nog!
Cookie-instellingen beheren