Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Bestuurder aangehouden en rijbewijs ingenomen na weigering speekseltest

Toegevoegd: 27-04-2024, 16.14 uur
Bestuurder aangehouden en rijbewijs ingenomen na weigering speekseltest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP - Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is vrijdagochtend aangehouden omdat hij tijdens een verkeerscontrole bij Nieuwdorp weigerde mee te werken aan een drugstest.


Surveillerende agenten gaven de bestuurder van een bestelbus rond 11.35 uur een volgteken voor een verkeerscontrole.  Op de parkeerplaats aan de Finlandweg controleerden agenten de papieren van de man. Omdat de dienders het vermoeden hadden dat de man onder invloed van drugs zou kunnen zijn, wilden ze ook een indicatieve speekseltest afnemen. Dit weigerde de man. Daarop hebben de agenten de man bevolen een bloedtest af te laten nemen. Ook hier wilde hij niet aan mee werken.

Hij werd daarom aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man is onder luid protest meegenomen naar een cellencomplex en daar verhoord, aldus de politie. Na dit verhoor mocht hij naar huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (28-4-2024 om 16:58)
@gaatjeniksaan. Ik weet niet of jij auto rijdt of niet. Je begrijpt in ieder geval niet, hoe je je moet gedragen in het verkeer, anders zou je niet zo denken. Of je bent zelf een frequente gebruiker. Jammer dat je zo denkt. De politie probeert een veilige situatie te handhaven en blijkbaar hou jij daar niet van.
sat (28-4-2024 om 11:45)
gaatjeniksaan in verkeer ziijn regels niet volgen is niet deelnemen terug op gaan misschien volgende keer luisteren wil aso niet tegen komen bij evt ongeluk bij nogmaals hopelijk auto kwijt
Gaatjeniksaan (28-4-2024 om 03:18)
Ik vind het Onzin , man denkt wat is de aanleiding hier voor? Want de overheid vertelde bij dat de drugstest mag gedaan alleen als een directe aanleiding hier voor is, dus dat politie denkt , ze denken toch altijd te veel over burgers dus waarom gaven ze de test? Heeft hij een joint of iets anders bij en als dat niet zo is dan vind ik het onzin zo maar een test te geven.
Willem (28-4-2024 om 00:01)
Als je in de morgen onder de drugs een (bedrijfs)-wagen bestuurt hoor je volgens mij in de categorie verslaafden. Die horen niet in het verkeer. Wagen in beslag nemen/vernietigen en rijbewijs voorgoed innemen, je wilt toch eigenwijs tegenwerken? Dan moet je de gevolgen dragen, maar helaas denken dikbetaalde advocaten daar anders over vanwege de inkomsten en niet vanwege de verkeersveiligheid/wetgeving.
Tommy Klundert (27-4-2024 om 21:29)
@wallie: hij komt er niet mee weg. Als je weigert mee te werken aan het bloedonderzoek dan wordt dat net zo zwaar bestraft als de hoogste straf voor rijden onder invloed. Je bent dan sowieso voor een half jaar je rijbewijs kwijt. Daar bovenop komt nog een flinke geldboete.
henky (27-4-2024 om 21:10)
Word weer ja en nietes spel
Cookie-instellingen beheren