Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

OM: Boer schuldig dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 24-06-2010, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een  50-jarige inwoner van  Biervliet een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist.


De agrariër was aan het werk op zijn land met de oogst van wortelen en veegde na ieder transport de weg schoon. Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat enkele wagens weggleden. Een  - gezien de omstandigheden - te hard rijdende 32-jarige automobilist uit Aardenburg kwam eveneens in een slip, belandde op 8 december 2008 tegen een boom en overleed ter plaatse.

Volgens het Openbaar Ministerie had M. de weg niet voldoende schoongemaakt en werd hem dood door schuld verweten. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- 08/12/2008: Dodelijk ongeluk IJzendijke


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slick50 (24-6-2010 om 23:41)
Een beetje met een schuiver langsrijden is natuurlijk niet genoeg. Dan smeer je het alleen maar uit over een groter oppervlakte en is het dus helemaal een glijbaan. Een goede uitspraak, de weg is tenslotte openbaar en niet van een ondernemer.
B (24-6-2010 om 21:33)
Het moet allemaal echt niet gekker worden. Iedereen leert bij de rijlessen dat je je snelheid aan moet passen aan de omstandigheden. Wanneer je gewaarschuwd (zoals door de bekende bordjes) bent tel je voor twee; dat wil zeggen: als je een beetje nadenkt.
B (24-6-2010 om 21:32)
Vreemd, vreemd, vreemd.... In de winter wordt er gestrooid maar blijft de weg vaak glad. Afgelopen winter een mooi voorbeeld: strooizout op dus wegen glad. Dan zou je toch aannemen dat de wegbeheerders aansprakelijk zijn voor de schade bij glijpartijen aangezien zij de weg schoon moeten houden.
Hans (24-6-2010 om 20:50)
Naar mijn bescheiden mening, en vele met mij ligt het er ondertussen wel heel dik op dat het tegenwoordig bij politie en justitie alleen maar om het geld te doen is. Schandelijk. Als we maar een slachtoffer denkt justitie. Het was in dit geval las ik geen opzet, de weg was zelfs schoon gemaakt.
Niels (24-6-2010 om 20:45)
Belachelijk gewoon! de beste boer maakt netjes de weg schoon en er hebben waarschijnlijk ook wel bordjes gestaan met SLIK/MODDER, en dan nog zo hard rijden. ik vind dat de boer vrijgesproken moet worden, maar dat zal er niet inzitten denk ik. jammer hoor. succes boer M.
Cookie-instellingen beheren