Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 05-08-2010, 15.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 42-jarige man een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging gegeven voor een dodelijk ongeluk op 5 maart vorig jaar.


Bij het ongeluk kwam de toen twaalfjarige Maurits Roeland uit Sint Annaland om het leven. De 42-jarige man, een Roosendaler, reed op de bewuste dag met zijn motorfiets over de Bram Groenewegweg en verloor met een te hoge snelheid in een rechterbocht  de macht over het stuur.

Hij kwam in de linkerberm terecht, reed circa 25 meter door, kwam vervolgens op het fietspad aan de linkerzijde van de weg terecht en reed daar vrijwel frontaal tegen het daar fietsende slachtoffertje op. De jongen overleed op weg naar het ziekenhuis.  De motorrijder raakte zelf niet gewond.

De man kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van achtten maanden opgelegd. Er was een gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar geëist.

Zie ook:
- Fietser omgekomen in Sint Annaland (05-03-2009)
- Reconstructie dodelijk Sint Annaland (20-03-2009)
- Celstraf geëist voor dodelijk ongeval (22-07-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (6-8-2010 om 09:52)
Deze ouders hebben levenslang. Met z'n rechtsysteem promoot je asosiaal rijgedrag.
Andre (6-8-2010 om 09:51)
En dan te bedenken, dat deze persoon al eerder was bestraft voor zoiets. Zijn de rechters wel bij hun volle verstand hier in nederland
Jeanne (6-8-2010 om 09:48)
En als je smokkelt krijg je vier jaar cel. Nog een voorwaardelijke rijontzegging ook.. Leuk om te horen voor de familie. Heek erg triest!!
Manuela (6-8-2010 om 09:41)
In 1 woord gewoon onwijs belachelijk, de dader lacht zich rot wie is de volgende slachttoffer die de dader maakt met zijn assosiaal rijgedrag alle nabestaanden als jullie de kracht hebben ga in hoger beroep. Heel veel sterkte
De Egel (6-8-2010 om 09:32)
Wetten komen democratisch tot stand. De wet staat de rechter niet toe voor zo'n vergrijp zwaarder te straffen dan de wet toestaat. Kortom, niet de rechter's schuld maar van de wetgever; regering en Staten Generaal (1e + 2e Kamer). En 1e en 2e Kamer zijn de volkvertegenwoordigers. Van u en mij.
Sjaak (6-8-2010 om 09:26)
Het Nederlandse rechtssysteem is echt helemaal naar de klote, als je zoiets doet en dan bijna ongestraft ermee weg komen, dat moet echt niet gekker worden. Voor de nabestaande moet dit ECHT verschrikkelijk zijn, een dierbaar ventje verliezen en dan deze straf voor de dader !!!!!!!
Cookie-instellingen beheren