Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Roemenen opgepakt voor diefstallen

Toegevoegd: 10-11-2010, 14.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - In Goes zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 21 t/m 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat bij de Hema in de Klokstraat enkele personen hadden geprobeerd pincodes van klanten af te kijken. Mogelijk dat er sprake was van skimming.


Na deze melding gingen agenten op zoek naar de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ter hoogte van de Frans den Hollanderlaan zag een agent een auto met Roemeens kenteken rijden met voorin twee mannen die voldeden aan het signalement.

De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten in totaal vier mannen. Achterin de auto stonden twee geprepareerde tassen met daarin goederen die afkomstig waren van de Hema. In de kofferbak van de auto werden nog enkele tassen met parfurm aangetroffen met daarop prijsstickertjes van drogisterijen op Walcheren.

De mannen waren niet in het bezit van aankoopbonnetjes, alles was in Brussel gekocht volgens hen. Hierop werden de vier mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de goederen afkomstig van de Hema, waren gestolen.
 
De parfum, ter waarde van 1.300 euro, bleek te zijn gestolen bij drogisterijen in Middelburg en Vlissingen. De Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien van der Wekken (11-11-2010 om 10:13)
Andere Rien, Nou ja allochtone nederlanders zijn toch ook buitenlanders?
Johan (11-11-2010 om 09:56)
@Rien, je hebt helemaal gelijk betreft de meeste inbraken, die gebeuren inderdaad door de Nederlanders zelf. En o ja dat wil er bij ons best wel in hoor!! Maar dat hoeft toch niet te betekenen dat we dit maar moeten toelaten zeker? Wegwezen naar je eigen dorre zooitje daar en NOOIT MEER TERUG,
MarcoW (11-11-2010 om 09:50)
Jammer dat deze mensen te gast in ons land zijn, en ons blauw zich hierover moet ontfermen. Voor mij is er maar 1 straf, terugbetalen, en hierna zonder pardon uitzetten! Mochten ze niet kunnen betalen dan een paar nachten brommen in een cel zonder luxe en alsnog uitzetten.
Mar (11-11-2010 om 08:37)
@Rien: Had je ook nog wat statistische gegevens om je stelling te onderbouwen? Want ik denk toch dat je er een beetje naast zit..
Betaler (11-11-2010 om 08:34)
En wij maar belasting betalen.Wat te denken van de wegenbelasting?? Moet je eens in de zak van zuid beveland komen. Er rijden meer polen dan nederlanders. De zorgpremie met 10% omhoog. Nu weet ik waarom. Om al die imigranten ook zorg te kunnen verlenen.
Arie (11-11-2010 om 04:11)
@rien, jij begrijpt er niet veel van geloof ik, hoeveel Nederlsnders wonen er in Nederland en hoeveel procent daarvan pleegt inbraken? Vergelijk dat met het percentage eens met het percentage criminele allochtonen. Goedendag..
Cookie-instellingen beheren