Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Roemenen opgepakt voor diefstallen

Toegevoegd: 10-11-2010, 14.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - In Goes zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 21 t/m 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat bij de Hema in de Klokstraat enkele personen hadden geprobeerd pincodes van klanten af te kijken. Mogelijk dat er sprake was van skimming.


Na deze melding gingen agenten op zoek naar de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ter hoogte van de Frans den Hollanderlaan zag een agent een auto met Roemeens kenteken rijden met voorin twee mannen die voldeden aan het signalement.

De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten in totaal vier mannen. Achterin de auto stonden twee geprepareerde tassen met daarin goederen die afkomstig waren van de Hema. In de kofferbak van de auto werden nog enkele tassen met parfurm aangetroffen met daarop prijsstickertjes van drogisterijen op Walcheren.

De mannen waren niet in het bezit van aankoopbonnetjes, alles was in Brussel gekocht volgens hen. Hierop werden de vier mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de goederen afkomstig van de Hema, waren gestolen.
 
De parfum, ter waarde van 1.300 euro, bleek te zijn gestolen bij drogisterijen in Middelburg en Vlissingen. De Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (11-11-2010 om 00:30)
@ alle reacties: de meeste inbraken en overvallen worden gepleegd door autochtone Nederlanders. Maar dat wil er bij jullie niet echt in hè...?! Is eigenlijk wel leuk dat het door Roemenen gebeurt, kun je weer lekker klagen en het beschuldigende vingertje uitsteken... Lang leve de Nederlanders...
Kaasje (10-11-2010 om 22:12)
Keurig werk mannen btw deze heren trug sturen en zorgen dat ze er hier nooit meer inkomen aanpakken die gasten anders blijven dit soort gevallen gebeuren
Erwin (10-11-2010 om 21:29)
Weer die roemenen. volgens mij organiseren ze elk jaar rond de feestdagen tripje,s naar Nederland vanuit roemenie want elk jaar komt er weer van dat uitschot naar hier om te jatten. gewoon hard aanpakken en niet na 2 uur weer op straat zetten voor de volgende diefstal te kunnen plegen.
Smeding (10-11-2010 om 19:14)
Stuur de Roemeense mensen terug met vliegtuig en neem zijn reis i.d.papieren af in land van herkomst de goede mensen die hier werken en voor het salaris dat ze krijgen enze sparen voor thuis worden zo in het kwade daglicht gezet zonde gr smeding
Ikeman (10-11-2010 om 19:13)
Uitbreiding van Europa? Ja dat kan... Btw. Waren dat toeristen of werknemers van Damen?
Sjaak (10-11-2010 om 18:19)
Goed bezig!
Cookie-instellingen beheren