Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Reimerswaal: 11.000 euro schade

Toegevoegd: 15-01-2011, 09.30 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De viering van oud en nieuw in de gemeente Reimerswaal is "rustig" verlopen. Dat blijkt uit een evaluatie tussen gemeente, brandweer en politie. Er onstond voor ruim 11.000 euro aan schade.

Burgemeester Huisman is blij met de rustige overgang naar het nieuwe jaar: "Ik ben verheugd dat de jaarwisseling in goede sfeer en zonder grote incidenten is verlopen. Het was een rustige nacht. De operationele diensten hebben een plezierige avond beleefd in de gemeente. In alle dorpen was het gezellig op straat", zo laat hij via de gemeentelijke website weten.


De brandweer van Reimerswaal moest op oudejaarsdag twee maal uitrukken voor kleine brandjes en ook de politie meldt dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. "Structurele aandacht, onderling overleg en goede samenwerking en afstemming tussen gemeente, politie, brandweer en andere instanties hebben bijgedragen aan het rustige verloop van de Nieuwjaarsnacht."

Toch is er ook tijdens deze jaarwisseling vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen. Het merendeel van de ruim 11.000 euro schade bestaat uit opgeblazen verkeersborden en vuilnisbakken. Vooral in Krabbendijke en Hansweert waren er veel vernielingen. Burgemeester Huisman benadrukt dat de gemeente er alles aan doet om de daders te achterhalen en de schade te verhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (15-1-2011 om 16:11)
Marianne, Jij vindt 11.000 euro veel maar geloof me, dat is een schijntje. Als het niet rustig was geweest dan had ik dat zeker geweten. Ik heb de hele avond thuis kunnen blijven en dat had zeker niet gekund als er heibel was geweest. De jaarwisseling is prima verlopen.
Krabbendijke (15-1-2011 om 12:41)
Niet normaal alles wordt met ILIGAAL vuurwerk opgeblazen zou beter zijn dat ze daar is flink tegen optreden in plaats van het geheel ONTSCHULDIGE CARBIET SCHIETEN te verbieden want daar heb je geen schade van en het is nog veiliger ook
Dr.acula (15-1-2011 om 12:36)
Zoals zoveel openbare bestuurders vinden ze geld uitgeven wat niet van hunzelf is gewoon normaal en daardoor is iets wat ze zelf bedenken nooit veel,behalve als de burgers iets voor hun belastingen terug willen in de vorm van ertoe doende zaken in hun gemeente of zichzelf.
Robin (15-1-2011 om 12:12)
@ marianne, nee, u bent niet gek, want ik denk er net zo over.
Marianne (15-1-2011 om 10:53)
11.000 euro schade en de burgemeester is blij? Rustig verlopen? Ben ik nou gek of hij?
Cookie-instellingen beheren