Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Aanhouding wegens mestdumpingen

Toegevoegd: 09-03-2011, 19.33 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Maandag is een 38-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden wegens overtreding van de wet milieubeheer, de wet bodembescherming en de wet economische delicten.


Tussen december 2008 en februari 2011 zijn er bij Politie Zeeland en andere (overheids)instanties diverse meldingen binnengekomen over mestdumpingen op de Oude Zeedijk en de Oude Veerdijk tussen 's-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk en op de Koedijk in de gemeente Borsele.

Naar aanleiding van deze meldingen is door de politie in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren van diverse diensten een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het in totaal om 22 illegale stortingen van paardenmest ging.

Het merendeel van deze illegale stortingen vond plaats in natuurgebieden met een beschermde status van bloem- en faunadijken. De landschappelijke en natuurlijke waarden van deze dijken zijn van bijzonder belang.

Het lange, intensieve onderzoek, heeft geleid naar de maandag aangehouden verdachte, de 40-jarige man uit de gemeente Goes. Hij heeft inmiddels bekend. De schade zal door de belanghebbenden worden verhaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De schade zal door belanghebbenden worden verhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. (10-3-2011 om 11:48)
Moet de gemeente eens zorgen voor een plek waar je fatsoenlijk heen kan met je kar mest. Bij de vuilstort nemen ze het dus ook niet aan. ookal gaat het maar om 1 kar per jaar. Helaas staat tegenwoordig bijna niemand meer te springen om paardenmest. terwijl dat het wel degelijk hele goede mest is.
Josje (10-3-2011 om 11:27)
Goed dat ie gepakt is, want als iedereen dat gaat doen dan wordt het een grote gore bende. Ik weet om wie het gaat en die heeft zeker 4 of 5 paarden dus reken de hoeveelheid mest maar uit....
Erik M. (10-3-2011 om 11:12)
Ik 'dump' mijn paarden/geiten mest ook iedere week her en der. Als er nou geen ergere dingen zijn, waar moet ik het anders kwijt? In die ambtenaar zijn voortuin? Doe het nu zo een 9 jaar en nog nooit gepakt, stomme regels heb ik lak aan. Mijn uitkering is ook vaak te laat, maar dan hoor je ze niet!
Rene (10-3-2011 om 10:40)
Maak de regeltjes voor het afvoeren van mest eens wat simpeler en duidelijker!!!
Toon (10-3-2011 om 09:28)
Steeds meer van die controlle lieden die niet slim genoeg zijn om een normale baan te krijgen . vroeger deden de boeren niets anders en nu maat kunst mest stroeien en klagen dat het fosfaat en stikstof gehaalte te hoog wordt , wat denk waar champions op groeien .
Marien (10-3-2011 om 08:46)
Het is toch wat.. een heel leger aan ambtenaren op de been om de eigenaar van karretjes paardenpoep op te sporen... Ik snap dat het niet mag, maar al met al gaat het om mest op een paar dijken.. Je zou denken dat er toch belangrijkere dingen te onderzoeken zijn...
Cookie-instellingen beheren