Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Aanhouding wegens mestdumpingen

Toegevoegd: 09-03-2011, 19.33 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Maandag is een 38-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden wegens overtreding van de wet milieubeheer, de wet bodembescherming en de wet economische delicten.


Tussen december 2008 en februari 2011 zijn er bij Politie Zeeland en andere (overheids)instanties diverse meldingen binnengekomen over mestdumpingen op de Oude Zeedijk en de Oude Veerdijk tussen 's-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk en op de Koedijk in de gemeente Borsele.

Naar aanleiding van deze meldingen is door de politie in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren van diverse diensten een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het in totaal om 22 illegale stortingen van paardenmest ging.

Het merendeel van deze illegale stortingen vond plaats in natuurgebieden met een beschermde status van bloem- en faunadijken. De landschappelijke en natuurlijke waarden van deze dijken zijn van bijzonder belang.

Het lange, intensieve onderzoek, heeft geleid naar de maandag aangehouden verdachte, de 40-jarige man uit de gemeente Goes. Hij heeft inmiddels bekend. De schade zal door de belanghebbenden worden verhaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De schade zal door belanghebbenden worden verhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Natas (10-3-2011 om 06:05)
En dan te bedenken dat hier in zeeland alles volgebouwd,en de natuur het moet begeven,dat vind ik erger dit keur ik ook niet goed,goed dat de dader is gevonden,maar is die nou 40 of 38?
J (9-3-2011 om 21:27)
@mest: de beste mest die er is? Grote troep is 't! Heb 't ook eens gebruikt, 3 jaar geleden en pluk daar nog steeds de (wrange) vruchten van. Nog nooit zoveel onkruid gehad. Alles wat dat paard vreet en dus weer uitschijt groeit gewoon verder. Nee, doe mij maar koemest, dan heb je dat probleem niet.
Frans (9-3-2011 om 20:44)
Het gaat over mest. Mest is bedoeld voor een oogst te laten groeien of voor het vruchtbaar maken van grond. Mest dumpen is niet goed, het loopt bovendien ook sloten in. Dit zorgt voor een te hoge zuurgraad, waardoor het leven in wateren aantast. Mest is goed voor de landbouw niet voor dumping.
Mest (9-3-2011 om 20:00)
En dan te bedenken dat paardenmest de beste mest is die er bestaat. Iedere tuinder staat erom te springen. Ze hadden die paardenmest moeten laten liggen.
Cookie-instellingen beheren