Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 111 km

Wilde achtervolging bromfietser

Toegevoegd: 12-03-2011, 10.47 uur - Update: 12-03-2011, 12.05 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Na een wilde achtervolging is afgelopen nacht in Oost-Souburg een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden.


Agenten zagen de jongen rond 02.30 uur met hoge snelheid en slingerend op zijn bromfiets over de Langeviele in Middelburg rijden. Hij probeerde aan de politie te ontsnappen en reed via de Beenhouwerssingel in de richting van de Koestraat.

Vervolgens reed hij de Schroebrug over, reed diverse straten in de Magistraatwijk door en reed de Oude Vlissingseweg op. Op stoptekens van de politie reageerde de jongen niet.

Inmiddels was door de meldkamer een motoragent opgeroepen. Hij was naast de jongen gaan rijden om hem tot stoppen te dwingen. Meerdere malen duwde de jongen de agent van zich af tijdens het rijden.

Inmiddels waren ze bij Groot Abeele gekomen waar hij door afzettingen reed. Omdat ze daar aan het bestraten zijn kon hij niet verder en viel op de grond. Hij rende vervolgens weg maar kon door de agenten in de Maasstraat overmeesterd worden. Bij aanhouding pleegde hij verzet en bedreigde een agent.

De jongen bleek onder invloed van alcohol te verkeren en is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (12-3-2011 om 11:13)
Zo die had er geen zin in, en dat alles op 1 tank. Goed gedaan.
Jo (12-3-2011 om 11:06)
Stouterd foei foei foei. En onder tussen is er ergens echt ingebroken zeker?
Cookie-instellingen beheren