Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse agent bij woning bedreigd

Toegevoegd: 15-04-2011, 19.29 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een agent van Politie Zeeland is donderdagavond in zijn privé-tijd en bij zijn eigen woning bedreigd door een 50-jarige man uit de gemeente Terneuzen.


De 50-jarige man belde aan bij de woning van de politieman. Toen deze de deur opende maakte de man dreigende toespelingen op het dramatische incident in Baflo (Groningen) van de afgelopen week. Hierbij kwam een politieagent om het leven.

De politieman heeft hierop de man te verstaan gegeven dat hij niet meer aan zijn deur moest komen en hij heeft zijn collega's gebeld. De officier van justitie gaf hierop aan de dienstdoende agenten het bevel om de bedreiger aan te houden. Dit is ongeveer een uur later ook gebeurd.
 
Op dat moment bevond de 50-jarige man zich nog steeds in de buurt van de woning van de agent. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en weigerde iedere vorm van medewerking. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zit hij nu nog vast. De man is in verzekering gesteld.

De politieman doet aangifte van de bedreiging en doet daarmee een verzoek om deze verdachte strafrechtelijk te vervolgen. Dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd door de medewerkers van Politie Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wendy (15-4-2011 om 21:28)
Ik vind het goed dat de man gelijk is opgepakt, maar zouden wij als simpele burger ook gelijk zo beschermd zijn , geloof mij maar van niet hoor, en dat grote verschil snap ik niet hoor waarom zou de agent beter beschermd worden als een burger, beetje jammer de wereld gaat naar de klote
Marga (15-4-2011 om 21:25)
Nog even dan ben je nergens veilig meer. Al dat tuig oppakken en in een bunker dumpen. Niet normaal meer wat er de laatste tijd gebeurd. Het wordt met de dag gekker.
Schapenwolkje (15-4-2011 om 21:21)
Typisch! Toen ik bedreigd werd, is er niks gedaan. Nee, ik moest zelfs niet zeiken! Aldus politie zeeland... Dit gedrag keur ik niet goed, maar vreemd dat de politie nog altijd een streepje voor heeft op de "normale" burger!
Leen (15-4-2011 om 20:54)
Het lijken tegenwoordig wel Amerikaanse praktijken hier in Nederland.alleen jammer dat de doodstraf hier niet meer bestaat voor bepaalde vergrijpen
Loes (15-4-2011 om 20:50)
Wat eng als er zo iemand bij je eigen adres voor de deur staat bah,ze worden steeds gekker ,het lijkt wel een enge besmettelijke ziekte...
Jewannes (15-4-2011 om 20:41)
Het moet toch niet niet gekker worden in dit achterlijke land, we mogen dan wel denken dat we voorop lopen in de Wereld, niets is minder waar..nergens wordt zo omgegaan met de dienstverleners dan in dit land. Lange straffen en huizenhoge boetes zou op z,n plaats zijn.
Cookie-instellingen beheren