Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 235 km

Illegale straatrace bij Ritthem

Toegevoegd: 07-05-2011, 11.36 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Op de Sloeweg Noord bij Ritthem is zaterdag tussen 01.00 en 02.00 uur een auto in beslag genomen. De bestuurder reed 60 kilometer per uur te hard.

Tijdens surveillance zagen agenten op de Denemarkenweg bij Nieuwdorp enkele auto's hard wegrijden en later weer terugkomen. Het bleek een illegale straatrace te zijn en er werden, met de laser, snelheden afgelezen van 145 tot 182 kilometer per uur. Een van de voertuigen moest even later op de toerit van de Sloeweg Noord stoppen omdat een van de voorbanden, inclusief de velg, stuk was gereden.


De bestuurder, een 23-jarige man uit de gemeente Veere, kreeg een proces-verbaal in verband met een snelheidsoverschrijding van 60 kilometer per uur, alsmede voor deelname aan een illegale straatrace. De auto is door de politie inbeslaggenomen.

Door de Zeeuwse politie zal het verscherpte toezicht op overlastgevende voertuigen voortgezet worden om zodoende de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (11-5-2011 om 00:14)
Gaan jullie maar door met ruzie maken;) dan gaan wij gezellig door met onze hobby uitoefenen op de vrijdag en zaterdag nachten, op plekken waar niemand er last van heeft, ow wacht..dat doen we al;) zeurpieten kunnen een dikke zwarte streep voor de deur krijgen :)
Legal racer (10-5-2011 om 23:24)
De gemeente had dit probleem allang van de openbare weg kunnen halen, bijv, het oude psd terrein is perfect een lange rechte weg en niemand die er last van onder vind. en piet een knalpijp maakt wel een race auto aangezien het vermogen omhoog gaat als de uitlaat een open pijp is.
Anoniem (10-5-2011 om 11:12)
Hoop gezeur over honda civics bla bla bla!!!.. Er zijn geen plekken waar de jongens kunnen racen. We hebben een prachtig stuk bij de trein/boot in vlissingen. Gemeente?? Verder moet de politie controleren waar het nodig is..dit is makkelijk geld verdienen.
Piet (10-5-2011 om 11:10)
Hoezo geen plaats voor de hobby? Er zijn in nederland genoeg circuit 's waar gereden kan worden! Nee, daar moet je een licentie hebben of voor betalen. Ze hebben een dag een rijbewijs en dan denken ze gelijk dat ze kunnen(racen). Een knalpijp zonder demper maakt nog geen racauto hoor !
Adri (10-5-2011 om 10:43)
Ik hou mijn hart vast als straks de nieuwe Fast and the Furious in de bios draait. Moeders hou dan je kinderen van de straat.
Adri (10-5-2011 om 10:41)
@ Golf-GTI: Doe lekker waar je zin in hebt, maar ga niet huilie huilie doen als je in de kreukels ligt en je brik in schroot is veranderd. Je kunt iemand niet dreigen om iets te doen voor JOUW HOBBY. Een bergbeklimmer vraagt ook niet om bergen in Vlissingen en schaatsers gaan ook buiten Zeeland.
Cookie-instellingen beheren