Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Illegale straatrace bij Ritthem

Toegevoegd: 07-05-2011, 11.36 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Op de Sloeweg Noord bij Ritthem is zaterdag tussen 01.00 en 02.00 uur een auto in beslag genomen. De bestuurder reed 60 kilometer per uur te hard.

Tijdens surveillance zagen agenten op de Denemarkenweg bij Nieuwdorp enkele auto's hard wegrijden en later weer terugkomen. Het bleek een illegale straatrace te zijn en er werden, met de laser, snelheden afgelezen van 145 tot 182 kilometer per uur. Een van de voertuigen moest even later op de toerit van de Sloeweg Noord stoppen omdat een van de voorbanden, inclusief de velg, stuk was gereden.


De bestuurder, een 23-jarige man uit de gemeente Veere, kreeg een proces-verbaal in verband met een snelheidsoverschrijding van 60 kilometer per uur, alsmede voor deelname aan een illegale straatrace. De auto is door de politie inbeslaggenomen.

Door de Zeeuwse politie zal het verscherpte toezicht op overlastgevende voertuigen voortgezet worden om zodoende de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johny (8-5-2011 om 09:36)
Straatracers niet beboeten maar laten onderzoeken in Pieter Baan centrum naar geestelijke vermogens ...... Misschien is het mogelijk het vermogen van de automotor onder het schedeldak van de bestuurder te brengen....
Roos (8-5-2011 om 09:26)
Wat te denken van een loksjonnie, politie!!?? pakken en dan asobakje inpikken en veel geld aftroggelen!!! bij een flink ongeval die gasten hun eigen hulpverlening laten betalen!
Moeder (8-5-2011 om 09:22)
Waarom zijn er geen speciale terreinen, ja. Maar ze bedenken niet dat als ze schade hebben dat de verzekering niet uitkeerd als blijkt dat ze geraced hebben met de auto. Is die jeugd van tegenwoordig zo rijk dat ze dat kunnen bekostigen, dure auto en racen. Nou ja 'jeugd' ook ouderen doen mee.
A. (8-5-2011 om 03:04)
Vanuit mijn huis hoor ik wel vaker luide geluiden van scheurende auto's... Denk Honda Civic, nietwaar?
Bram (7-5-2011 om 22:19)
@100%strakke aktie dan Weer voor mijn deur ? Zal ik zelf wel effe ingrijpen met spijkers en olie op de weg. Lekker weg blijven met die gare Hondas van jullie. ik wil ook rustig wonen.
Ik (7-5-2011 om 20:10)
@aad; jammer dat je dan zo'n pokke eind moet rijden om een race te houden....
Cookie-instellingen beheren