Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 256 km

Militaire oefeningen in en rond Vlissingen

Toegevoegd: 30-09-2011, 20.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De komende dagen vinden er in en rond de gemeente Vlissingen enkele oefeningen van Defensie plaats. Dit weekend oefent de Nationale Reserve in de buurt van Ritthem en omgeving.
 
Begin volgende week oefent het Korps Mariniers bij Dishoek (maandag) en de marinekazerne (dinsdag). Bij de oefening van dinsdag 4 oktober wordt geschoten met losse flodders. De Nationale Reserve heeft dit weekend een bewakings- en beveiligingsoefening rondom de waterzuiveringsinstallatie Ritthem.
 
De oefening op dinsdag is de afsluiting van een kaderopleiding van het Korps Mariniers. De eenheid, van ongeveer zeventig personen, zal rond 19.30 uur met een landingsvaartuig in de nabijheid van Trainingscentrum Vlissingen aan de Buitenhaven aan land worden gezet.


Vervolgens zal deze eenheid een militair object achter de marinekazerne op de Oostelijke Bermweg aanvallen. Deze aanval zal gepaard gaan met het afschieten van losse patronen. Rond 23.00 zal de oefening worden beëindigd.

De oefening is niet toegankelijk voor belangstellenden. Na het behalen van deze opleiding zullen de mariniers als onderofficier worden aangesteld bij het Korps Mariniers. Omdat er op dinsdag 4 oktober 2011 geschoten wordt met losse floders, verleent burgemeester René H. Roep een verklaring van geen bezwaar. Ook informeert de gemeente de meldkamer van de hulpdiensten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Porter (1-10-2011 om 10:06)
@ Harrie. Moet defensie dan maar stilzitten en niks doen? Als je je eerst eens verdiept in de plannen voor de bezuinigingen weet je ook waarop bezuinigd gaat worden. Mij lijkt het wel van belang dat militairen oefenen, anders kun je het hele defensieapparaat beter gelijk opheffen.
Mini (1-10-2011 om 09:49)
Is net de rust rond Ritthem weergekeerd dan dit! Ik vraag mij af of de burgers van Ritthem en omgeving (camping) via huis aan huis- brieven worden geïnformeerd. Zo niet, zou dit wel eens tot paniek kunnen leiden onder de bevolking die geen internet hebben.
André (1-10-2011 om 09:37)
Ik dacht dat ze vorige week vrijdagavond beter hadden kunnen oefenen bij Ritthem. Dan was de caisson waarschijnlijk nu nog heel geweest...
Vrouw van een militair (1-10-2011 om 08:26)
Denk je dat de militair zelf geen belasting betaald ofzo? Altijd maar weer dat gezeur over dat de burger wel weer betaald...
Piet (1-10-2011 om 08:00)
Zeik toch niet allemaal over dat geld zeg!!!!! Totdat ze nodig zijn en ze staan met hun handen in hun haar omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Kan toch niet! Goed hoor, die oefeningen!
Johan (1-10-2011 om 07:38)
@Harrie: Het is niet zo dat na de bezuingingen we geen strijdkracht meer hebben hoor. Het ministerie van Defensie word toch niet opgegeven ofzo? Als hun geen oefening kunnen draaien kunnen ze hun taak niet naar behoren uitoefenen.
Cookie-instellingen beheren