Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Pelotonsoefening in Tholen

Toegevoegd: 18-10-2011, 10.20 uur
De oefening op industrieterrein Welgelegen.
De oefening op industrieterrein Welgelegen.
© Foto: Jarco Hage
Door: Jarco Hage & Roland de Jong
THOLEN - In Tholen heeft de brandweer maandagavond een pelotonsoefening gehouden. De oefening draaide om een nagebootst XTC-laboratorium.


Volgens het scenario was op het industrieterrein een nieuw bedrijf gevestigd dat kampte met financiële problemen. Het bedrijf startte een XTC-lab om bij te verdienen. Op een gegeven moment komt er iemand de pillen ophalen, maar ontstaat er een ruzie met als gevolg een schietpartij.

Boven in het gebouw waar de pillen worden gedraaid ontstaat brand. Buiten was op dat moment een vrachtwagen gevaarlijke stoffen aan het lossen. De chauffeur liet van de schrik de kar met gevaarlijke stoffen los. Hij krijgt de middelen over zich heen.

De persoon die de pillen kwam halen, pakt een auto en vlucht. Deze rijdt met hoge snelheid het terrein af en er ontstaat een botsing met een busje. Deze kantelt en er komt een bromfietser in de sloot terecht.

Alle blusgroepen van het eiland Tholen zijn ingezet. De brandweer van Sint-Annaland mocht voorafgaand aan de oefening nog naar een echte melding: een bermbrand aan de Gemaalweg in Tholen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren