Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gijzeling ten einde, inzet AT

Toegevoegd: 25-11-2011, 10.59 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het arrestatieteam dat gisteren in Zeeland werd ingezet, was betrokken bij een gijzeling die begon in Terneuzen en eindigde in het Belgische Zelzate.


Woensdag werd volgens Belgische media een Marokkaanse Belg gegijzeld nadat hij voor zaken naar Terneuzen was gegaan. De man werd vastgehouden door een Aziatische bende die 200.000 euro eiste van de familie van de man. Ze moesten het geld overhandigen in een Q8-tankstation in Zelzate, net over de grens met Nederland.

Nederlandse en Belgische politieteams hielden zich met de zaak bezig. Na onderzoek bleek dat de man werd vastgehouden in een appartement boven een schoenenwinkel aan de Grote Markt. Toen het losgeld overhandigd zou worden, kon een speciale eenheid van de Belgische federale politie de gijzelnemers ter plekke arresteren. Het slachtoffer kon veilig uit het appartement worden gehaald. Een daar achtergebleven dader kon ook worden opgepakt.

De aanleiding voor de ontvoering zou hebben gelegen in het drugscircuit. Alle betrokkenen zijn bekenden van politie en justitie.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dotje79 (25-11-2011 om 15:51)
Ja hoor daar gaan onze zuur verdiende belastingcenten weer naar toe allemaal bekenden van politie.
Sjaak (25-11-2011 om 13:47)
Goed (samen)gewerkt!
Jan (25-11-2011 om 12:12)
Allemaal bekenden uit het drugscircuit? laat ze zich dan lekker uitleven, dat hoort toch bij de risico's die ze nemen? wie gaat die politie aktie betalen? een keer raden
Cookie-instellingen beheren