Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wilma (29-11-2011 om 19:08)
Wat zitten we elkaar allemaal lekker op te fokken, zonder dat we precies weten van de hoed en de rand en klakkeloos aannemen wat pers schrijft. Zoals Bianca zegt: de kwaaltjes die de hond heeft behoren bij dit ras. Er lopen heel wat slechter verzorgder honden rond dan deze, neem dit van mij aan!
Marga-Dierenhulp Walcheren. (29-11-2011 om 10:09)
@Linda Adam heeft een vreemd idee over het houden van dieren en had beter niet kunnen reageren. Hoe dom ben je! @mar ik mag helemaal niets, wil niet zeggen dat ik nooit iets doe dat niet mag. Welzijn van een dier staat bij mij heel hoog in het vaandel en een 2de kans is met mij niet over te praten.
Judy, die Linda niet begrijpt (29-11-2011 om 01:08)
@Linda Adam: Dat kan je niet menen!!! De man houdt van zijn hond schrijf je. Grote onzin. Als je houdt van je hond, dan zorg je voor je hond. Werkelijk, hoe durf je dit een goede beslissing te noemen! De hond went liever bij mensen die hem goed verzorgen dan weer "te worden onthouden van zorg". Dom!
... (29-11-2011 om 00:15)
Even verder op mijn verhaal:ls je animal cops kijkt op animal planet, zie je hoe ze te werk gaan. als het echt dreigend is voor de hond, dan moeten ze eerst een bevel hebben,voor ze de hond mee mogen nemen. de hond kan bv. ziek zijn, dat hij daardoor vermagert. ze laten het dier niet zomaar vallen.
.. (29-11-2011 om 00:12)
Ook al ben ik het er niet mee eens, is dit de normaalste gang van zaken hoe hun te werk gaan. Ze mogen de hond niet meenemen, ze geven de man een waarschuwing, als hij er na een paar dagen niks mee doet, krijgt hij een boete, is de situatie verergerd word de hond meegenomen.
Renata (28-11-2011 om 23:52)
Aan de mensen die weten dat het dier daar vaker ronddoolt: haal hem een volgende keer van de straat, meldt het niet en zorg dat het dier in een asiel (of andere opvang) terecht komt (ver weg) maar niet meer via "het boekje v.d. wet" handelen want dit deugt niet. @Linda: op welke planeet leef jij?
Cookie-instellingen beheren