Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cliff (28-11-2011 om 16:33)
Daar hebben we toch een nummer voor tegenwoordig? 114 (redt een dier). Jammer alleen dat de melding dan alsnog bij dezelfde slaapzakken terechtkomt... T idee is prima, maar de uitvoering?
Judy, die de beslissing van de OVJ niet begrijpt (28-11-2011 om 16:20)
Dat kan je niet menen! Waarom dan 144 red een dier? Het dier wordt gered en moet weer terug naar degene die hem dit heeft aangedaan. Totaal gestoord en onbegrijpelijk. Ik vrees voor het leven en welzijn van dit arme dier. OVJ: domme beslissing! Gaat u 24u/pd deze beul in de gaten houden? Vast niet..
Marina (28-11-2011 om 14:30)
Maar goed dat er lieve mensen waren die de hond hadden opgevangen! De hond verdiend in feiten een betere verzorging door een hele goede baas! Net als bij kinderen gaat het belang van een hond voorop! De kans op herhaling bij deze hond i groter dan men denkt! Red die hond! Dat beest wil liefde!
Abczeeuw (28-11-2011 om 13:31)
Hoe is dit toch mogelijk? Denk de officier van Justitie nu echt dat hij na het wijzende vingertje beter voor zijn hond gaat zorgen! Eens een dierenbeul altijd een dierenbeul. Doodgewoon door het feit dat je een foute karakter hebt. Anders doe je zo iets gewoon niet!
Abczeeuw (28-11-2011 om 13:15)
Wij hebben met regelmaat een mishandelde hond in huis gehad Dood en doodziek word ik van dit soort mensen en van domme mensen die dit soort beslissingen nemen. Sommige dingen zijn niet te veranderen, verkrachters niet, martelaars niet, pedofielen niet en dierenmishandeling ook niet.
Meis (28-11-2011 om 13:02)
IN BESLAG GENOMEN? EN DAN TOCH TERUG NAAR DE EIGENAAR??
Cookie-instellingen beheren