Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dierenvriend (28-11-2011 om 09:44)
Toch fijn dat we nu dierenpolitie hebben. Werken al net zio als de rest van de handhavers in Nederland...:-((((
Bianca Frankemolle (28-11-2011 om 08:54)
Na onderzoek door een dierenarts bleek de hond niet verwaarloosd, maar heeft alleen last van bepaalde (chronische) kwaaltjes die bij dit ras horen. Dat is de reden dat de hond terug gaat naar de eigenaar.
Mar (28-11-2011 om 08:01)
Ik dacht dat we inmiddels ook änimal cops"hebben??? Ben met Zeeuwind benieuwd of we het vervolg nog horen. Hoop dat ze het in de gaten houden; Marga: mogen jullie dat niet doen? Gewond en verwaarloosd? Is toch reden genoeg lijkt mij...
Rom (28-11-2011 om 07:39)
''144 voor een mishandelt dier'' En wat volgt? het diertje wordt weer teruggebracht om verder mishandelt te worden. Het loopt niets voor niets weg! kom op zeg!
Jan (28-11-2011 om 06:42)
Aangesteld als bewaarder van de hond wel blijkbaar kan die gene er niet voor zorgen of heeft geen verantwoording voor dieren anders gaat hij zijn hond zoeken,geen beperkingen stellen gewoon nooit geen dieren meer niet eens een vis kun je deze mensern toe vertrouwen dieren kunnen niet praten he
Renata (28-11-2011 om 00:17)
Eigenlijk heb ik ook een vraag aan de "eigenaar" : Waarom wil je die hond eigenlijk nog??? S.v.p. antwoord. Waarom sta je hem niet af als je niet eens zorgt dat hij voldoende eten krijgt, als je niet fatsoenlijk voor hem wil zorgen? Sta het dier af en gun hem een kans op een leven.
Cookie-instellingen beheren