Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (27-11-2011 om 23:51)
"Besloten de hond in beslag te nemen", ik dacht eindelijk eens goed nieuws. Dan lees je dat de zo'n kerel "de bewaarder" wordt..........dan zinkt me mijn hart toch in mijn schoenen. O v J: Wie gaat dan controleren of aan de "voorwaarden" voldaan wordt???? Arm, arm dier. Bah, bah, bah.
Tineke (27-11-2011 om 23:37)
De slechtse oplossing die je maar kan bedenken, verwaarloosde hond terug naar baas. Wie controleert die eigenaar? waarom loopt die hond weg en is sterk vermagerd. Die kapellenaar moet je goed in de gaten houden ,het is een hond Wat verschrikkelijk voor dat beest
Monique (27-11-2011 om 23:01)
Wat sneu voor die hond. Ik zou hem graag opvangen en echt voor hem zorgen. Dit moet je niet aankijken, dit moet je oplossen. Geen hond terug naarm de "eigenaar".
Linda adam (27-11-2011 om 22:35)
Keurige beslissing mensen. Goed gedaan iedereen verdiend een tweede kans. Ze vinden liefde bij elkaar. En om ze gelijk naar een asiel te sturen is ook niet alles voor die hond. weer andere omgeving later weer een ander baasje. nee goed gedaan
Linda adam (27-11-2011 om 22:32)
Netjes dat ze hem nog een kans geven. Want die man zal ongetwijfeld van dat beest houden. En die hond ook van die man. Iedereen verdient een tweede kans. en die hond is dat leventje zo gewend dus is hij daar blij mee. En anders moet ie weer wennen. goede beslissing petje af
Perla (27-11-2011 om 22:22)
Wat? Hond terug naar de eigenaar????? De wereld op z'n kop. Ik mag aannemen dat er iemand alsnog ingrijpt! De politie kun je in elk geval niet serieus nemen kennelijk.
Cookie-instellingen beheren