Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Verkrachting vrouw niet bewezen

Toegevoegd: 01-12-2011, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 27-jarige man uit Vlissingen is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk en het betalen van 1.025 euro schadevergoeding.

Daarnaast mag hij gedurende zijn proeftijd van twee jaar geen voet in Breskens zetten en kreeg hij een contactverbod met zijn inmiddels ex-vriendin opgelegd. Tegen de man was een celstraf van vier jaar en het betalen van 8513 euroschadevergoeding geëist.


De man werd ervan verdacht vanaf 2008 tot en met augustus van dit jaar zijn vriendin ernstig te hebben mishandeld, regelmatig te hebben verkracht, haar te hebben bedreigd, afgeperst en haar hebben gedwongen om bij haar werkgever schoenen te stelen.

Volgens verklaringen van het slachtoffer werd zij gedwongen tot seks en als zij niet toegaf kreeg zij slaag met een broekriem, een stok, de stofzuigerslag of de blote hand. Door dat alles liep zijn diverse infecties en geslachtsziekten op. De rechtbank achtte alleen bewezen dat de Vlissinger zijn vriendin had mishandeld en haar als haar ouders had bedreigd. Ook de heling van de schoenen en witwassen werd bewezen geacht.

Dat hij met zijn vriendin ontucht had gepleegd en verkracht, haar had afgeperst achtte de rechtbank bij gebrek aan wettig bewijs niet bewezen.

Zie ook:
- Officier wil man vier jaar de cel in (17-11-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (2-12-2011 om 17:50)
Tsja.. Zolang er niets bewezen kan worden hoeft hij naar mijn mening ook geen straf te krijgen voor de genoemde feiten. Van verkrachting zijn altijd sporen aanwezig littekenweefsel e.d. Voor de genoemde Soa's zal haar Dr. wel geraadpleegd zijn. Ik ken ze niet dus kan er verder niet over oordelen!
John (2-12-2011 om 11:09)
Jeeetje wat een verschrikkelijk bericht voor de vrouw en haar familie. Die *** hoort toch niet met zo'n lamme straf hiermee weg te komen? 1025 euro vergoeding en niet in Breskens mogen komen zijn beide niet echt straffen naar mijn idee. Hij zal er vast niets van leren.
Z. (2-12-2011 om 10:55)
Heel erg jammer dat zij er zo makkelijk vanaf komt!!
Lezer (2-12-2011 om 07:42)
Wat zijn dat toch weer steeds rare bedragen.8513 euro geëist!en hij moet 1025 betalen.vreemd en jammer dat het verkrachten niet is bewezen,in de bak ermee
Jan (1-12-2011 om 19:01)
He meneer de rechter wat moet er nu gebeuren voor zo´n gek nu eens voorgoed achter de traillies laat verdwijnen. Ik blijft het roepen er lopen meer gekken voor de trallies dan er achter dankzij dit of ons rechts systeem in Nederland
Cookie-instellingen beheren