Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichter zeker twee jaar cel in

Toegevoegd: 12-03-2012, 19.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een celstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. Die straf kreeg maandag in Middelburg een 28-jarige Middelburger opgelegd vanwege oplichting en zijn loverboypraktijken.

Tegen de man was een gevangenisstraf van drie jaar geëist. De Middelburger had een foto van zijn 17-jarig nichtje op een sekssite gezet met het verzoek in ruil voor een 'spannende date' 300 euro op de rekening van het in geldnood verkerende meisje te storten.


De date kwam er niet en het geld verdween in de zakken van de Middelburger. Oplichting dus, en dat erkende de Middelburger tijdens de behandeling van de zaak dan ook. Zijn loverboypraktijken met twee minder begaafde vrouwen ontkende hij echter.
 
Volgens de verklaringen van een vrouw die in de jaren 2008 tot 2010 zijn slachtoffer was werd ze met het nodige geweld in het vooruitzicht gedwongen tot prostitutie. Er werden foto's gemaakt, de foto's kwamen op sekssites en dagelijks kwamen er bij haar dagelijks drie tot vier klanten over de vloer. In oktober vorig jaar werd een labiele vrouw uit Kapelle zijn slachtoffer.
 
Er kwam een eind aan zijn vermeende activiteiten, toen de vrouwen een aanklacht tegen hem indienden en hij op 15 november werd aangehouden.
 
Zie ook:

- Man ontkent loverboypraktijken (27-02-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De veroordeelde (16-3-2012 om 00:08)
Nee ben nog steeds vrij en ze kunnen me ook niet aanhouden vanwege een foutieve zin in het vonnis. De reden dat ik in hoger beroep ben gegaan is omdat ik veroordeeld ben om verklaringen, niet om bewijzen want die zijn er niet! Meerdere advocaten en juristen hebben dat bekeken! de fotos van ex (1)
Moeder (14-3-2012 om 16:44)
Gelijk levenslang opsluiten. en op flinke taakstraffen zetten afmatten die handel....of gelijk weg ermee kost het ook niets ook...tuig...
@veroordeelde (13-3-2012 om 17:41)
Je bent wel erg stil zit je inmiddels vast? straffen in NL zijn laa. maar als ze je dan straffen is het niet voor niks! wellicht zijn sommige dingen anders gelopen als ze geschetst worden. Labiele vrouwen dwingen tot prostitutie! het had mijn dochter moeten wezen. #nieuwtypesnelrecht
Vlissinger (13-3-2012 om 15:59)
@De veroordeelde, heb uw zaak via de media gevolgd en als de kant van de aangeefsters niet zouden kloppen dan was u, hier in Nederland, met het knuffelen van de daders, meteen vrij gesproken.Ik mag hopen dat u bij het hogerberoep krijgt wat u toekomt.P.s. uw kinderen hebben hier niks mee te maken.
Terneuzen (13-3-2012 om 12:49)
@t veroordeelde: als jij de waarheid heb gezegd, komen ze daar wel achter en moet je er inderdaad verder voor vechten. lieg je, dan kan je beter de waarheid zeggen.de straf word alleen maar erger voor jezelf en de mensen om je heen en dan breng je meerdere mensen in gevaar.
Bekende van de verdachte (13-3-2012 om 12:48)
Ow wat is hij onschuldig he, en maar roepen dat hij niet veroordeelt zou worden, nogmaals EINDELIJK GERECHTIGHEID!! alleen hadden ze je een zwaardere straf mogen geven van mij.
Cookie-instellingen beheren