Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
75 files van totaal 274 km

Agressieve vernielers aangehouden

Toegevoegd: 17-03-2012, 14.25 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - Op de Rampweg in Renesse zijn zaterdag rond 01.00 uur twee Brabanders van 28- en 34 jaar aangehouden vanwege vernielingen.

Een getuige had omstreeks 00.15 uur gezien dat het twee inzittenden van een auto op de Hogezoom autobanden hadden lekgestoken. Bij het wegrijden zouden ze nog schade hebben veroorzaakt aan een andere auto.


Agenten gingen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Tijdens het opnemen van de verklaring van de getuige kwam een nieuwe melding van een bungalowpark in de buurt. Daar waren mogelijk ook autobanden lekgestoken en zou er ruzie zijn tussen gedupeerden en de mogelijke daders.

De agenten gingen snel ter plaatse. Om escalatie te voorkomen werden de mogelijke daders, de twee Brabanders, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Renesse.

Tijdens transport naar Torentijd werden de agenten diverse malen beledigd door één van de verdachten. Ook gaf die een trap tegen de schuifdeur van de politiebus die daardoor schade opliep.

Beide mannen zijn zittten vast in afwachting van het onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (18-3-2012 om 15:59)
Minimaal 3 vergrijpen - verboden wapenbezit,vernielingen en beledeging van ambtenaar in functie,dus boete betalen of vast blijven zitten (zitten toch al in torentijd) en schade vergoeding aan gedupeerden,en regering geef eindelijk agenten eens meer rechten, macht en bevoegdheden ipv de daders.
Leeuw (18-3-2012 om 13:04)
Laat ze alle schade betalen,en ze ware zelf ook met de auto dus laat de gedupeerden die zo onderhanden nemen dat hij rijp voor de sloop is.Dan voelen dit soort mensen het ook eens hoe het is als je eigendom door anderen moedwillig wordt gesloopt.
Francois (17-3-2012 om 17:10)
Op Texel krijg je daarvoor zonder pardon een eiland verbod. Zouden ze hier ook moeten doen.
Fransiscus (17-3-2012 om 16:45)
28 en 34 jaar? Dat moet dan al volwassen zijn, toch?
Marijke (17-3-2012 om 15:01)
Schade laten betalen en een verbod om nog in Zeeland te komen!!!
Edel (17-3-2012 om 14:52)
Vasthouden tot de totale schade is betaald incl de boete daarna een pak slaag geven, dusdanig dat de volgende keer lang op zich laat wachten.
Cookie-instellingen beheren