Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Poolse inbrekers gaan de cel in

Toegevoegd: 13-12-2012, 17.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag twee Polen uit Antwerpen, de een 30 en de ander 26, veroordeeld tot elk een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis van de officier, maar feitelijk weer hoger, omdat de rechtbank minder feiten bewezen achtte.


Het duo pleegde acht inbraken en twee pogingen daartoe. Ze bezochten in drie dagen tijd diverse woningen in Koudekerke, Aagtekerke, Middelburg, Domburg, Oostkapelle en Lewedorp en roofden daar voornamelijk sieraden, laptops en camera's. Een deel van de buit werd door de jongste besteed aan drugs.

Na een inbraak in een woning in Kapelle op 17 augustus konden ze worden aangehouden. Overigens niet zonder slag of stoot, want na een achtervolging op de A58 wisten ze bij Rilland te ontkomen. Al snel kon de 30-jarige worden aangehouden. Kort daarna werd ook de 25-jarige aangehouden. Hij werd door de politiehond gebeten.

Zie ook:
- OM wil Poolse inbrekers cel in (29-11-2012)
- Politiehond bijt vluchtende inbreker (17-09-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (16-12-2012 om 12:00)
@ jopie, u moet dingen niet verdraaien, niemand zegt dat polen die hier wonen allemaal crimineel zijn. maar na zo een rooftocht dus echt wel. u hoeft het niet om te draaien alsof "wij" nederlanders allemaal polen discrimineren of zo. de overheid trekt ze voor, dus die discrimineren zelf.
Jopie (15-12-2012 om 22:27)
Er is niks crimineels aan het verblijven in Nederland als Pool, in combinatie met een werkvergunning. Daarnaast: het is een falend rechtssysteem: iemand is onschuldig tot hij schuldig bewezen is... en zie daar als justitieel orgaan tegenwoordig nog maar eens alle bewijslast voor aan te slepen...
Emile Ruttelband (15-12-2012 om 18:10)
Je moet het positief zien en denken dat over de hele greep genomen dit soort werkers goed zijn voor de economie. Goed, er zitten wat rotte appels tussen, natuurlijk, maar u deelt toch ook mee met de welvaart ? Dus niet kniesoren over een kleinigheidje en daar dan zo negatief over doen. Doe mee !
Bertus zegt vreemdelingen legioen (15-12-2012 om 09:11)
@ jopie, dus wegens chengen moeten alle zware criminelen vrij kunnen reizen en zelfs een keurige werkvergunning moeten krijgen ? ik zeg toch dat dat dan een belachelijk dom verdrag is. en i.d.d. met goedkeuring en toestemming van den haag, en zeker niet per ongeluk. nederland stemde, eigen schuld
Jopie (14-12-2012 om 19:47)
Tsjonge jonge mensen: nog nooit gehoord van het Verdrag van Chengen? http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdragen_van_Schengen Vrij verkeer van personen binnen de EU. Daarnaast krijgen deze mensen keurig een werkvergunning: http://europa.eu/youreurope/citizens/work/abroad/work-permits/index_nl.htm
Bertus (14-12-2012 om 17:47)
@ ellen, dat mag helaas niet, 1 van de kabinetten bakellende heeft afgesproken dat nederland de EU is en dus mogen wij geen EU burgers meer weigeren. andere landen natuurlijk wel nederlanders, maar vraagt u het eens aan jan pieter, die was toen verantwoordelijk voor dit., u weet wel CDA jan pieter ?
Cookie-instellingen beheren