Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde rijdt vrouw aan in Oostburg

Toegevoegd: 16-12-2012, 15.46 uur
Door: Roland de Jong
OOSTBURG - In Oostburg heeft een bejaarde man zaterdagmiddag per ongeluk een vrouw aangereden toen zijn voertuig plotseling de weg op schoot.


Een 84-jarige man had zijn auto op de stoep geparkeerd bij de kruising Ledelplein - Markt. Toen hij rond 14.00 uur wilde wegrijden, schoot zijn voet tussen het gaspedaal en de rem. Doordat hij naar zijn voet keek, schoot zijn auto de voetgangersoversteekplaats op waar op dat moment een 76-jarige vrouw liep met haar fiets aan de hand.

De fiets van de vrouw werd geraakt door de auto en de vrouw kwam ten val. Haar verwondingen vielen mee. Ze is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar ze mocht haar weg vervolgen. Volgens de politie was de schrik groter dan de verwondingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jack (19-12-2012 om 15:01)
Misschien is het beter om iedereen om de paar jaar een rijtest te laten doen. Om de vaardigheden te testen en regels/vaardigheden op te frissen. Het is onnozel om bepaalde ongelukken toe te schrijven aan alleen jongeren/ouderen. Je moet per persoon bekijken hoe hun rijgedrag en rijvaardigheid is.
Renata (18-12-2012 om 21:32)
Eens met Ikke, v.a. 65 ieder jaar testen, maar met 84 heb je niets meer te zoeken achter het stuur v.e. auto.
Jeremy (18-12-2012 om 17:46)
@ henk, vroeger hadden de meeste mensen helemaal geen auto en van stoplichten had men nog nooit gehoord. dus hoe de oudjes dan denken dat hun vroeger veel beter konden rijden is mij een raadsel. ook hun rijbewijs is nog gebaseerd op het verkeer van vroeger en dus achterhaald en eigenlijk ongeldig.
Anneke (18-12-2012 om 16:25)
@Henk, @ Ikke: stom idee, je moet tot je 67ste werken, ben je dan bejaard? Kom op zeg! En richting aangeven doen juist de 40-ers niet, die rijden in dikke auto's en doen alsof de weg van hun is. Met 84 jr, ja, dan wel een keuring!
Henk (18-12-2012 om 13:18)
Ik ben het volledig eens met Ikke. Die oudere bestuurders moeten idd gewoon elk jaar gekeurd worden. Enne voor al die mensen die hier lopen te klagen over de jeugd, jullie waren vroeger zelf veel beter bezig natuurlijk. Mijn eerdere bericht was voor Tonia bedoeld trouwens
Ikke (17-12-2012 om 16:58)
Moet niet gekker worden. Een bejaarde die een vrouw aanrijd en nog loopt bijna iedereen over de jeugd te zeiken... Feit blijft dat ik me vaker irriteer of vol op men remmen moet dankzij een oudere bestuurder dan bij een jongere bestuurder.. Na je 65e ieder jaar verplicht een test zou beter zijn!
Cookie-instellingen beheren