Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor oplossing afvalprobleem

Toegevoegd: 22-01-2013, 18.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Bij de inwoners van Hulst, en dan met name de omwonenden van de Poorterslaan, rezen het aantal klachten over de toename van zwerfafval de pan uit. 


Tussen de supermarkt en de scholen in die buurt lieten jongeren heel vaak lege blikjes, verpakkingen van snoep en chips en andere rotzooi achter. Dat ging de omwonenden dusdanig de keel uithangen dat zij zich hebben vervoegd bij de gemeente.

In een overleg met de politie is dit probleem aan de kaak gesteld en is er gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Samen met de gemeente Hulst heeft de politie afgesproken dat zij vanaf nu gaan handhaven op dit afvalprobleem. Dat houdt in dat er bekeuringen worden uitgeschreven voor mensen die hun afval niet in de daartoe bestemde vuilnisbakken gooien. 

De gemeente heeft onlangs een grote schoonmaak gehouden in de omgeving van de Poorterslaan en het is nu de bedoeling dat de omgeving ook daadwerkelijk verstoken blijft van rotzooi. Dat komt de leefbaarheid natuurlijk ten goede. 

Door de politieagenten in Hulst wordt nu voor langere tijd op bepaalde uren van de dag, opvallend en onopvallend gecontroleerd of de regels worden nageleefd. Ook op de scholen is deze maatregel besproken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop! zegt kinderbijstand totaal afschaffen en kinderbelasting heffen (26-1-2013 om 08:30)
Ik zat gister nog een stukje NOS te lezen over dat 95% van de ouders vind dat kinderen strenger opgevoed moeten worden met meer normen en waarden , maar ook dat 100% van die ouders vinden dat zij zelf het wel geweldig doen en niets hoeven te veranderen. nee, het zijn altijd de koters van een ander !
Thuishulp (25-1-2013 om 23:44)
Bij ons op school moesten de leerlingen die straf hadden de rotzooi rond de school opruimen.Ik werk bij een mevrouw van 91 die heeft haar heup gebroken door een val bij het opruimen van de rotzooi van leerlingen.Ze is net thuis na 3 maanden revalideren.
Renata (25-1-2013 om 22:23)
Jee, waar gaat dit over???? Opvoeding!!! En dat is nog altijd de verantwoordelijkheid van de ouders, maar dat is tegenwoordig ver te zoeken, is te lastig.
Tram (25-1-2013 om 20:24)
Beste Mart ( en ik weet ook wel welke Mart) , de jeugd moet helemaal niet tegemoet gekomen worden zolang ze zich zo gedragen!!!! Stelletje snotneuzen die denken dat ze met volwassen mensen kunnen meepraten. En jij hebt het over kinderachtig....kijk eerst eens naar je eigen gedrag!
Henriette (25-1-2013 om 12:45)
Moeder, u bent dus kennelijk zo'n moeder die de verantwoording afschuift op school! Het moet ze thuis a;l bijgebracht worden rommel op te ruimen!!!
Hulstenaar (25-1-2013 om 03:10)
Ik woon in deze buurt. Ze staan dagelijks in het speeltuintje maar ook hier word het zo op de grond gegooid. En als je er iets van zegt krijg je nog een grote mond ook. De school kan hier niks aan doen omdat het buiten het schoolplein valt. Maar wij zien nog geen politie rond dat speeltuintje
Cookie-instellingen beheren