Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Boetes bij grote verkeerscontrole

Toegevoegd: 09-03-2013, 14.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Vrijdag heeft de politie in Oostburg en Sluis een verkeers- en alcoholcontrole gehouden. 


Van 15.30 - 18.00 uur werd de verkeerscontrole gehouden op de Expeditieweg in Oostburg en van 20.00 - 21.15 uur vond er een alcoholcontrole plaats op de Rondweg in Sluis. Er werden 250 voertuigen gecontroleerd; drie bestuurders hadden meer gedronken dan de toegestane hoeveelheid, maar geen van hen moest het rijbewijs inleveren.  

Er werden in het totaal 20 boetes uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid van een bromfiets, voor afvallende lading van een aanhangwagen en er werd een boete uitgeschreven voor een onjuiste kentekenplaat. 

Verdere werd er een bestuurder bekeurd voor het niet functioneren van de verlichting, droegen vijf bestuurders geen autogordel en konden vier automobilisten hun rijbewijs niet tonen. Ook zag de politie dat er iemand inhaalde over de doorgetrokken streep en werd er bij een auto geconstateerd dat er een uitlaat niet gasdicht was. Bij één bromfiets was het geluidsniveau zo hoog dat het kentekenbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (9-3-2013 om 16:51)
@paul: Ik weet niet of er meer controles zijn, maar je hebt helemaal gelijk dat de bedragen buitenproportioneel zijn. Helaas heeft de staat geld nodig. Maar als zelfs agenten klagen dat de boetes te hoog zijn dan zouden ze in Den Haag moeten gaan nadenken!Ze regeren niet, maar innen alleen maar!
Eddie (9-3-2013 om 16:37)
Hoezo de auto de melkkoe van de staat.......nu nog iedereen stoppen met roken,dan is de boot helemaal los dan word je op elke hoek bekeurd om het verlies te compenseren.
Jaap (9-3-2013 om 15:44)
Beste Paul, het lijkt mij een goede zaak als je nog eens een cursus verkeersveiligheid gaat volgen. Je kennis schiet duidelijk te kort. Vraag je eerst maar eens af wat verkeersveiligheid al dan niet negatief kan beinvloeden?
Paul (9-3-2013 om 14:28)
Weer geld opgehaald voor de staats kast dit heeft niks meer te maken met verkeer veiligheid. De verkeerscontroles zijn gewoon niet meer te tellen in vergelijking met paar jaar geleden. Net zoals de boete's die je kan krijgen ze zijn gewoon niet meer in berhouding met het feit dat je overtreed!
Cookie-instellingen beheren