Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Verdachten overval minderjarig

Toegevoegd: 25-03-2013, 22.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De twee verdachten die de politie maandag heeft aangehouden naar aanleiding van de overval op een tankstation in Middelburg zijn beiden nog minderjarig. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Een paar minuten na half vijf vanmiddag kwamen twee jongemannen de shop van Texaco-tankstation De Punt aan de Rotterdamsekaai binnen. Ze bedreigden de aanwezige medewerker met een steekwapen. De twee gingen er kort daarop met een buit van door. Wat er precies is meegenomen wil de politie niet bekendmaken.

De medewerker heeft na de overval direct de politie gewaarschuwd. Het signalement werd verspreid onder de dienstdoende agenten en na een half uur zoeken werden twee verdachten aangetroffen in de omgeving van de Seisweg. De twee voldeden volledig aan het signalement dat de medewerker van het tankstation had opgegeven.

De verdachten zijn jongens van 16 en 17 jaar oud uit Middelburg. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau, in verzekering gesteld en vervolgens overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Toen de beide jongens werden ingesloten zijn ze gefouilleerd. Bij die fouillering zijn goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn uit het tankstation.

Het politieonderzoek is nu nog in volle gang.

Zie ook:

Overval Middelburg, verdachten opgepakt (25-03-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Texaco-fan (26-3-2013 om 17:26)
Het steekwapen was een bijl ohja en de kinderen waren medelanders
William (26-3-2013 om 15:58)
Zeker slechte jongensjaren gehad? Dat geeft recht op strafvermindering. Nog minderjarig, maar zij hebben een volwassen daad verricht, dan ook volgens het volwassenenrecht veroordelen, en geen sprake van ach en wee of straf vermindering, gewoon 10 jaar opsluiten, en geen gelul van ik wist het niet.
Fransje (26-3-2013 om 14:32)
Neem gewoon een krantenwijkje als je geld nodig hebt en jaag een ander niet de stuipen op het lijf.
Vlissinger (26-3-2013 om 13:01)
En nu gewoon als volwassenen berechten. Op die leeftijd weet je precies wat goed en fout is. En niks geen gezeik over minderjarig, gebroken gezinnen, slechte jeugd e.d. En mochten ze daar mee komen, dan gelijk de ouders oppakken en terecht laten staan. Dit voor de goede opvoeding. Bah vies tuig.
Kees (26-3-2013 om 11:47)
Jong geleerd is oud gedaan
Vlissingse (26-3-2013 om 11:05)
Zo, dat is snel. Goed werk! Nu nog snel berechten en een zware straf opleggen zodat de politie het werk niet voor niets gedaan heeft en de medewerker dit niet voor niets heeft moeten meemaken. Oh wacht,... Nederland en haar rechters...
Cookie-instellingen beheren